Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, meslek yüksek okullarının Türkiye"deki durumunu "facia" olarak nitelendirerek
"Mesleki ve teknik eğitimle ilgili fakülteler masaya yatırılacak ve bunlarla ilgili kesinlikle bir çözüm getireceğiz. Bugünkü haliyle kesinlikle yürümez" dedi.
İstanbul Sanayi Odası Vakfı tarafından yaptırılan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan Beşiktaş Etiler"deki Mesleki Eğitim Kompleksi törenle açıldı.
Törende konuşan Çelik, "Geçtiğimiz günlerde Konya"da muhteşem açılışlar yaptık. Bütün bu faaliyetlerden
sonra anlı şanlı medyamızda yansıyan, elini üşümüş şekilde tutan bir çocuk çekilerek, "Oldu mu Bakan bey, çocuklar tir tir titrerken siz salep içtiniz" denildi. Bunun izanla, vicdanla bağdaşan tarafı yok. Medya, demokrasilerde bir
denetim unsurudur. Medya yüzümüze ayna tutsun. Bu aynadaki görüntümüz bizi asla rahatsız etmez ama bu ayna fuar aynası olmasın, düz ayna olsun. Biz bundan haz duyarız."
Milli Eğitim Bakanı Çelik, Öğretmenler Günü dolayısıyla birçok basın
organında "Öğretmenler açtır, sefildir, Hint fakiridir. Cumhuriyet"in ilk
dönemlerinde öğretmenin sosyal statüsü şöyleydi" şeklinde haberler çıktığını
hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Öğretmen arkadaşlarım, bunu söyleyenler size yalan söylüyor. Niye öyle diyorlar biliyor musunuz? Cumhuriyet"in ilk yıllarında tüccar, sanayici kitlesi yoktu. Halk aç ve sefildi. Birazcık hali vakti yerinde olanlar, üstü başı yerinde olanlar memurlardı. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi de yoktu. Öğretmenin arabası da yoktu. Dolayısıyla orada en hali vakti yerinde olan grup öğretmen gibi görünüyordu. Bir ile öğretmen gittiği zaman hadise oluyordu. Ondan sonra "ah öğretmenim, vah öğretmenim". Yok böyle bir şey değerli arkadaşlar. Keşke Türkiye"nin imkanları çok daha iyi olsa. Gazetelerin yaptığı bir ajitasyon daha "Finlandiya"da, Danimarka"da öğretmenin aldığı maaş şu kadar". Yapmayın arkadaşlar. Finlandiya"nın bütün öğrenci mevcudu yükseköğretim dahil 800 bin kişi. Sadece İstanbul"da ilk ve ortaöğretimde 2 milyon 250 bin öğrenci var. "

--AB ÜYELİK SÜRECİ-
Öğrencilere hitap eden Çelik, "AB adaylık sürecinde sizi karamsarlığa itecek türlü şey dolaşıyor. Gençler, bunlar doğru bilgiler değil" şeklinde konuştu.
"AB ile ilgili adımların yavaş atıldığı" şeklinde eleştiri yöneltildiğini ifade eden Çelik, "AB ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Her Bakanlar Kurulu"nda şaşmaz gündem maddelerinden biri AB"dir ve mesele enine boyuna konuşulmakta ve gerekli adımlar atılmaktadır" diye konuştu.
Türkiye"nin her zamankinden daha çok bugün dünyada itibar sahibi olduğunu dile getiren Çelik, "Başbakanımızın komplekse ilk tuğlayı koyarken 5 yıl önceki görüntülerini gördünüz. Başbakanımız 5 yılda 15 yıl yaşlandı ve gecesi gündüzü olmayan bir insan" dedi.