Aydın İl Tarım Müdürlüğü il genelinde Kasım ayı içerisinde, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrolörlerince denetimlerde bulundu. İl Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler Kasım ayı içerisinde Karacasu İlçesinde bulunan bir okulda öğrencilerin yedikleri öğlen yemeğinden zehirlendikleri iddiası üzerine söz konusu okuldan dört adet yemek numunesi alırken bu numunelerde yapılan analiz çalışmalarından birinin sonucu olumsuz çıktı. Gıda ile temas eden madde ve malzemeler üreten işyerleri ile ilgili olarak 188 denetim gerçekleştiren ekipler üretim şartları uygun olmayan beş adet işyerine toplam 19 Bin 457 TL idari para cezası uygulandı. Bu denetimlerde bir adet işyerinin faaliyetine son verilirken, bir adet işyeri de Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiği öğrenildi.
Diğer yandan Alo Gıda 174 hattına, Kasım ayı içerisinde gelen 29 adet şikayetten 5 tanesi incelenip mevzuata uygun olmayan bir adet işletmeye yasal işlem uygulandı.
İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrolör ve yardımcılarının oluşturduğu 29 kişilik denetim ekibinin Kasım ayında yapılan denetimler sırasında 313 kilogram şarap, 5,6 kilogram piliç, 1 kilogram bebek maması imha ettiği bildirildi.