Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde 2009 yılında komşusunun 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Olay, 2009 yılında Kocaeli'nin Körfez İlçesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. Olay tarihinde 5 yaşında olan H.D. isimli kız çocuğuna, iddiaya göre kapı komşusu İsmail Kar cinsel tacizde bulundu. Evine aldığı küçük kıza tacizde bulunduktan sonra şikayet üzerine yakalanıp tutuklanan sanık, karar duruşmasına çıktı.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık İsmail Kar ve avukatı Abdülkadir Şahan ile H.D.'nin ailesinin avukatı Serap Salı katıldı. Duruşmada, Adli Tıp Kurumu'ndan tacize maruz kalan H.D.'nin beden ve ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor geldiği ifade edildi. Müşteki avukatı Salı, sanığın rapor doğrultusunda cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı Şahan ise "Mağdurenin ve ailesinin ifadelerinde çelişkiler bulunmaktadır. Mağdurenin ruh ve beden sağlığı başka bir olay nedeniyle bozulmuştur. Müvekkilimin beraatını istiyorum" dedi.

Verilen kısa aranın ardından sanık İsmail Kar, "Nitelikli cinsel istismar" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın kararı temyiz edeceği öğrenildi.