5 ton incirinin çalınmasından çok hırsızın arkadaşı çıkmasına üzülen işletme sahibi şikayetinden vazgeçmesine rağmen, mahkemeye çıkarılan 2 kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre; dün öğlen saatlerinde Arslanlı Mahallesindeki Mustafa Tuna’ya ait incir işletmesinden 161 kasa yaklaşık 5 ton incir çalındı. Çevredeki güvenlik kameralarının yardımıyla incirlerin S.G. ve U.C. isimli iki şahıs tarafından çalındığı ortaya çıktı. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırmanın ardından S.G. ve çalınan incirleri araca yükleyen üniversite öğrencisi A.S. gözaltına aldı. Zanlıların, piyasa değeri 20 bin TL olan 5 ton inciri Nazilli’de Oğuz Han’a ait incir işletmesine 8 bin TL’ye sattığını tespit eden polis, Han’a ait depodaki 5 ton incire el koydu. S.G.’nin arkadaşına ait inciri çaldığını kabul ettiği üniversite öğrencisi A.S’ye de incirleri taşıttığı öğrenildi. İşletme sahibi Mustafa Tuna, çalınan incirini polisten teslim alırken hırsızlık zanlısı olarak bir tanıdığının çıkması ile şok oldu. Emeklerinin kurtulduğuna sevinen işletmeci Tuna “Nazilli polisine çok teşekkür ediyorum. Yaptıkları özenli çalışma ile bizi büyük bir zarardan kurtardılar” dedi. 
Mahkemeye sevk edilen S.G. ile 250 TL karşılığı inciri taşımada yardımcı olduğu öğrenilen üniversite öğrencisi A.S. Mustafa Tuna’nın şikayetini geri çekmesine rağmen tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Olayla ilgili 3. zanlı U.C.’nin ise aranmasına devam edilirken olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.