ŞIRNAK'ın Cizre ile İdil İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya eş zamanlı düzenlenen operasyonda yakalanan 7 kişinin 2 polis memurunun şehit edilmesi, Cizre'de 3 askerin şehit edilmesi saldırılarına karıştığı açıklandı. Yakalanan PKK'lıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada el bombaları, Kalaşnikof tüfek, mermiler ele geçirildi.


Cizre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri yaptığı istihbarı çalışmalarla terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda silahlı faaliyet yürüten bir teröristin Cizre'ye geldiğini belirledi. Cizre'nin Cudi Mahallesi ile İdil İlçesi'nde önceki gün eş zamanlı 6 noktada düzenlenen düzenlenen operasyonda dağ kadrosundan gelen teröristinde aralarında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. Polis, yaptığı soruşturmada dağ kadrosundan gelen teröristin birçok kanlı saldırının talimatını verdiğini, diğerlerinde bu olaylara karıştığını belirledi.


Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, operasyonda yakalanan ve örgütün dağ kadrosundan gelen teröristin, İdil"de çeşitli tarihlerde Sait Bal ve Mehmet Yardımcı adlı polislerin şehit edilmesi, 24 Aralık 2008 tarihinde Cizre'de askeri aracın seyir halindeyken taranıp 3 askerin şehit edilmesi, 9 askerin yaralanması emrini verdiği belirtildi. Açıklamada, yakalanan kişilerin İdil'de bir teğmenin otomobilin taranması, sivil bir kişiye ateş edilmesi eylemlerinde bulunduğu kaydedildi.


Yakalanan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda da el bombası, 1 Kalaşnikof tüfek, bu silahlara ait 7 şarjör, 86 mermi, 1 gece dürbünü, 2 normal dürbün, 3 tabanca ve bu tabancalara ait şarjör, 29 mermi, çok miktarda örgütsel doküman ve cep telefonu hafıza kartı ile sim kartları ele geçirildi. Gözaltında bulunan kişilerle ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdüğü bildirildi.