Şanlıurfa merkezli 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda telefonla arayıp kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak, kredi kartı bilgilerini aldıkları kişileri 500 bin TL dolandıran şebekenin 19 üyesi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu, internetten kredi kartı dolandırıcılığı yapan bir şebeke tespit edildi.

Telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp, bu kişileri ''Telefon hattınız, banka hesabınız terör örgütü tarafından kullanıldı'' şeklinde beyanlarla korkutarak, para veya kredi kartı bilgilerini talep eden şebekenin internet üzerinden alış veriş yaptığı belirlendi.

Polis ekiplerince 7 ay takibe alınan M.Ö. ve H.Ç liderliğindeki suç örgütünün bu yolla 500 bin TL haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Şanlıurfa merkezli Gaziantep, Hatay, Adana ve Diyarbakır illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda M.Ö. ve H.Ç'nin aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Suç örgütünde yer alan 3 kişinin de daha önce işlediği benzer suçlardan cezaevinde olduğu belirlendi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada başkalarına ait çok sayıda kredi kartı bilgisi, bilgisayar, hard disk, cep telefonu, başka kişilerin adına çıkarılmış cep telefonu sim kartı ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.