Halkoyunları ekiplerinin gösterileri ve çilek üreticilerinin yarışmaları ile başlayan festival 3 gün devam edecek.
Sultanhisar Atatürk Anıtına Çelenk konulması ile başlayan 40. Nysa Kültür ve Sanat Festivali"nin açılış törenine Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, Belediye Başkanı Ertegün Ünal, AK Pari Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, ilçe halkı, bayanlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılışında konuşan Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, önceki gün Diyarbakır"da yaşanan terör saldırısı sonucu verdiğimiz 10 şehidin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek “Bu festivallere bundan sonra barış ve kardeşlik kavramını da eklemek istiyoruz. Ülke olarak terörle ilgili sıkıntılı günler yaşıyoruz” diyerek hem şehitlere rahmet yakınlarına baş sağlığı diledi, hem de terörü şiddetle kınadığını kaydetti.
Törende konuşan Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk ve Ali Uzunırmak, ürün ve yerleşim yerlerin tanıtımında festivallerin önemli olduğunu belirtip terörü kınadılar.
Yapılan konuşmaların ardından Aydın Adanan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sultanhisar Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Bulgaristan ve Gürcistan halkoyunları ekipleri Sultanhisarlı öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi.
Festival kapsamında teknik çilek yetiştiriciliği teşvik yarışmaları yapıldı. 24 üreticinin katıldığı yarışmada Salim Coşkun mansiyon ödülü alırken, Tarkan Yasan 3., Mehmet Zabit Coşkun 2., ve Naime Yılmazoğlu 1. seçildi. Yarışmada dereceye giren üreticiler altın ve değişik hediyelerle ödüllendirildiler.