BATMAN'ın Beşiri İlçesi'nde 7 Aralık 2009 tarihinde Jandarma Lojmanları'na düzenlenen ve 1 astsubay ile 1 askerin yaralanmasına neden olan silahlı ve bombala saldırı olayı ile ilgili 4 aydan bu yana 4 ilde sürdürülen operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen şüphelilere ait silah ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler de ele geçirildi.

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, PKK'lıların 7 Aralık 2009 tarihinde Beşiri İlçe Jandarma Komutanlığı lojmanlarına gerçekleştirdikleri bombalı ve silahlı saldırı olayının aydınlatılması ve örgüt mensupları ile işbirlikçilerinin yakalanmasına yönelik olarak Cumhuriyet Başsavcılığı ile yürütülen 4 aylık koordineli çalışmalar sonucu 4 ilde eş zamanlı operasyonlar yaptığı belirtildi. Batman, Siirt, Van ve Ağrı il ve ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyon sonucunda 24 şüpheli gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 2 şarjör ile 50 adet fişek, ruhsatsız 5 av tüfeği, 2 elektrikli fünye, 1 ateşleme fitili, çok sayıda örgütsel doküman ve lojistik malzeme ele geçirildi.

Batman'ın Beşiri İlçesi'nde 7 Aralık 2009 tarihinde jandarma lojmanlarına düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda, atılan bombanın şarapnel parçalarından Astsubay Kazım Ekinci ve Er Mehmet Kavuşturan yaralandı.
DHA