Türk Kızılayı Dergisi"nin kış sayısında, Antalya"da bir bebek ve iki kadını ölümden kurtaran 3 kahramanın öyküleri yer aldı.

Derginin Yazı İşleri Müdürü Selahattin Kınalı"nın imzasını taşıyan “Birkaç iyi adam” başlıklı röportajda, hastane çalışanı Metin Onur, itfaiye eri Fehmi Meşeli ve belediye işçisi Mahmut Kişi"nin ağzından, hiç beklemedikleri bir anda kendilerini yardım meleğine dönüştüren olayların detayları yer alıyor. Yazıda Kızılay Genel Başkanlığı"nın hayat kurtaran üç kahramana “İnsanlık Ödülü” vereceği belirtildi. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali"nin, insanların benzer olaylar karşısında duyarsız kalmaması ve toplumda farkındalık yaşatılması amacıyla böyle bir ödül verilmesini istediği ve yönetim kurulu üyelerinin de bu fikri desteklediği kaydedildi.

ÇOCUĞU TUTTU

Antalya"da bir hastanede sözleşmeli işçi olarak çalışan Metin Onur, izinli olan bir arkadaşının yerine geçici olarak kapıcılığını yaptığı apartmanda bir olmaza imza attı. Onur, 16 Temmuz 2010"da, bakıcısının uyuduğu sırada balkona çıkıp aşağı sarkan Ahmet Ege Bulut adlı 1.5 yaşındaki çocuğu fark etti. Onur, balkonun hizasında bekleyerek kısa süre sonra 6. kattan düşen çocuğu, kollarını açarak havada yakalamak istedi. Onur"un kollarına çarpınca hızı azalan çocuk, sol bacağındaki hafif bir kırıkla kurtuldu.

SAÇINDAN KURTARDI

İtfaiye eri Fehmi Meşeli de benzer bir olmazı gerçekleştirdi. İntihar etmek için yaklaşık 35 metre yüksekliğindeki falezlere çıkan Seniha A. (25), tam uçurumdan aşağı düşeceği sırada bir el saçlarından yakaladı. O el Fehmi Meşeli"nin eliydi. Onlarca görevlinin şaşkın ve çaresiz bakışları arasında ani bir müdahale yapan Meşeli, saçlarından yakaladığı genç kadını adeta ölümün elinden çekip aldı.

KENDİSİ ÖLEBİLİRDİ

Muratpaşa Belediyesi"nde temizlik işçisi olarak görev yapan Mahmut Kişi de, yine falezlerden atlamak isteyen bir genç kızı ölümden kurtardı. 30 Ekim 2010"da Fener Mahallesi"ndeki parkı temizleyen Mahmut Kişi, 19 yaşındaki Çiğdem Y. adlı genç kızın bir anda kendisini falezlerden bıraktığını gördü. Kayalıktan yuvarlanarak yaralanan ve çalılara takılan genç kızın, 30 santimetre daha gitmesi halinde 25 metrelik uçuruma düşeceğini anlayan Mahmut Kişi, kızın peşinden gitti ve ona sarılarak düşmesini engelledi. Ardından cep telefonuyla yardım isteyen Kişi ve ölümüne izin vermediği genç kız, olay yerine gelen kurtarma ekipleri tarafından bulundukları yerden halat yardımıyla kurtarıldı.

habertürk