Bayram Namazının ardından camiden çıkanların Arslanlı"nın 4-5 noktasına kurulan yerlerde yenen keşkek, diğer mahalle ve köylere örnek oluyor. Halkın Camiler ve Muhtarlar aracılığıyla topladığı paralarla hazırlanan keşkek yenmeden bayramlaşma yapılmayan Adet haline getirilen geleneği çevre köylerde ayak uydurmaya başladı.
Nazilli ve çevresinde her geçen yıl keşkek hayrı yapmaya başlayan köyler ve mahallelerin katılımı giderek artıyor. 28 yıl önce Arslanlı da hayırsever bir vatandaşın başlattığı keşkek geleneği o yıldan itibaren katılımların giderek artması ile tüm mahalle halkının katılımı sağlanmış ve bu gelenek 28. yılına girmiş.
Arslanlı"da bulunan camilerin bu işi düzenlediğini belirten Arslanlı Zafer Mahallesi Muhtarı İbrahim Topçuoğlu; “Arslanlı da keşkek hayrı ben bildim bileli yapılmakta. Keşkek ustamız Uzun Ali"nin anlattığına göre 28 yıldır Arslanlıda bu hayır yapılmaktadır. Arslanlının 4-5 noktasında bu yıl toplam 30 kazan Keşkek yapıldı. Ayrıca hayırseverlerimizin yaptığı birçok hayırda bayram sabahı yapılmakta. Özellikle İbrahim Özkan ve Hüseyin Arabacı"nın yaptığı ve onlarında dedelerinden, babalarından devraldığı Pilav, Yufka ve Zerde tatlısı hayrının çok keşkek hayrından da eski olduğu söyleniyor. Keşkek hayrıyla özdeşleşen bu hayırlarda Camiden çıkanlar önce Keşkek daha sonra Pilav, Yufka ve Zerde yiyerek evlerine dağılıyor.”dedi.
Arslanlı mahallesinde 28 yıl önce başlayan keşkek geleneğinin zamanla çevre mahalle ve köylere örnek oldu. Nazilli"ye bağlı Bereketli Köy Muhtarlığı Muhtar Erdoğan Astepe"nin girişimi ile 15 kazan, Yeşilmahalle halkı tarafından 8 kazan, Yeni sanayi Mahallesi halkı da 5 kazan keşkek pişirerek mahalle sakinleri ile Ramazan Bayramının ilk saatlerini hep birlikte geçirdiler.
Bu yıl yapılan Keşkek hayrına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula"da katıldı. Müftü Sula"nın duaları eşliğinde keşkek dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtılan tüm keşkekler yarım saatlik kısa bir sürede tamamen tüketildi.