Biri 12 diğeri ise 7 yaşında iki çocuğu, kayınpederi ve kayınvalidesi ile birlikte 19 aydır eşi Halil Yağcı’nın (45) yolunu gözlediklerini ifade eden acılı eş Derya Yağcı, eşinin kaybolduğu günden bu yana hiçbir ize rastlamadıklarını söyledi. Eşini bulabilmek için çeşitli yollara başvurduklarını hatta televizyon programlarına bile çıktıklarını belirten Yağcı, “Eşim psikolojik bir rahatsızlık olan ‘Bipolar Bozukluk’ yaşayan bir hastaysıydı. Daha önce de evden ayrılırdı ama en fazla 1 hafta sonra geri gelirdi. Tarihi yerleri ve yeşili severdi. Şimdi ise özellikle böyle yerlerde araştırmamıza rağmen en ufak bir izine 19 aydır ulaşamadık” dedi.
Halil Yağcı’nın yaşlı babası Fethi Yağcı da, aylardır gözyaşları içerisinde oğlunun yolunu beklediklerini kaydederek, “Bu konu hakkında Türkiye’nin geneline elimizden geldiğince kayıp aranıyor afişi astık. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a mektuplar yazdım. Her türlü yola başvurmamıza rağmen oğlumun en ufak izine rastlayamadık. Oğlumun ailesiyle hiçbir sorunu yoktu. Çocuklarını ve eşini çok severdi. Rüyalarıma giriyor. Ailecek her an yolunu gözlüyoruz” diye konuştu.
Oğlu kaybolduğundan bu yanada Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’a ve Aydın Milletvekillerinden yardım istemek için ulaştığını kaydeden baba Fethi Yağcı; “Aydın Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş ile AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’e, eski emniyet müdürümüz Kamil Ocak’a ulaştım,sağolsun kendileri bana ilgi gösterdi ama maalesef sonuç alamadık. Yeni seçilen Milletvekillerimizin yardımını bekliyoruz. Perişanız” ifadelerini kullandı.