Sıfır zayiatla üretime başlayan Mazon Bölgesi halkı, bu mutlu günü havai fişek gösterimleri ile geç saatlere kadar müzik eşliğinde eğlenerek kutladırlar.
Mersinbelen köyünde 1971 yılında köylü halkın bir araya gelerek kurdukları ve büyük umutlarla makine satın alınarak üretim yapamayan kooperatif, 24 yıl sonra 800 bin YTL ile yenilenerek hizmete açıldı.
Açılışta konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taşan, “Bu bölgede tek geçim kaynağı olan fıstık üretimi bundan sonra daha modern şartlarda işlenecek ve pazarlanacaktır. Kooperatifleri üretim ve tarımsal etkinlik içine sokmak ve daha etkili bir yapıya kavuşturmak amacıyla kooperatif projelerine faizsiz, düşük faizli ve uzun vadeli krediler vererek onları destekledik, '1990-2002 yılları arasında 600 kooperatife proje uygulanmışken, 2003-2008 yılları arasındaki 5 yıllık dönem içerisinde 1491 kooperatife 1 milyar 27 milyon YTL gibi çok önemli kaynak aktarılmıştır" dedi.
Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın da, "Bu bölgede 2500 hektar fıstık çamı ormanlık alanında çam fıstığı fidanı diktik. Muğla Kavaklıdere' den Bafa Gölü"ne kadar olan arada da 25 bin hektarın üzerinde fıstık çamının olabileceği toprak yapısı var. Biz bu alana fıstık çamı ormanı kurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Mazon Bölgesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Dursun Özdemir yaptığı konuşmada, kooperatifin işletme sermayesine ihtiyacı olduğunu belirterek "İtalyan firmasının başaramadığını Türk firmasının başardığına dikkat çekerek, "fabrikamız sıfır zayiatsız el değmeden üretim yapıyor. Böyle bir tesisi Mazon bölgesinde kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından, AK Parti Aydın Milletvekilleri Atilla Koç, Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem , MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Aydın Valisi Mustafa Malay, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taşan, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Koçarlı Kaymakam Suat Dervişoğlu ve Marmaris Kaymakamı Serdar Polat tarafından fabrikanın açılışı yapıldı.
Mazon Bölgesi halkı geç saatlere kadar havai fişek gösterimi ve müzik eşliğinde eğlendiler. Daha sonra protokol üyeleri Koçarlı İlçe Tarım Müdürlüğü yeni hizmet binası ve Kızılay Koçarlı Şubesi"nin açılışını da gerçekleştirdiler.