F.BAHÇE"DE Lugano"nun ardından Edu"nun da takımda miadının dolmasıyla ağır bir bilanço ortaya çıktı. Edu ve Lugano ikilisinden ilk olarak Uruguaylı oyuncu sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle F.Bahçe"ye "elveda" demişti. Brezilyalı Edu"nun F.Bahçe ile birlikteliği ise sakatlığı nedeniyle yakın bir zaman sonra son bulacak.

Böylelikle 3 yıl önce 5.6"şar milyon Euro bonservis bedelleriyle sarı-lacivertli takıma dahil edilen savunma ikilisi sarı-lacivertlilere "5 kuruş" para kazandırmadan hem de geride sorunlu bir defans hattı bırakarak takımdan ayrılmış olacaklar. Bu rakama bir de Edu"nun bu yılki oynamadan alacağı ücret eklendiğinde kayıp 24 milyon TL"yi buluyor.

EN AZ 2.5 AY YOK

SONUNDA ABD"de bulunan ve önceki gün Türkiye"ye dönen F.Bahçe Sağlık Kurulu Başkanı Ömer Taşer"in kontrolünden geçen Brezilyalı oyuncunun durumu netlik kazandı. Taşer"in yaptığı tetkiklerde Edu"nun en erken 2.5 ay sonra çalışmalara başlayacağının ortaya çıkması yönetimi harekete geçirdi.

TEKNİK heyetle de görüşen yönetim, Christoph Daum"dan da "olumsuz" rapor gelmesiyle yarın Edu"yla bir araya gelme kararı aldı. Daha önceki görüşmelerde Edu, sözleşmenin askıya alınması için bu yılki alacağının tamamını talep etmiş ancak bu fikre sıcak bakılmamıştı. Ağırlık kazanan düşünce Edu"nun iyileşene kadar bekleyip devre arasında bir takıma satılmasıydı.

Ancak savunmanın oynanan resmi maçlarda S.O.S. vermesi ve Daum"un da ısrarla takviye talep etmesiyle Brezilyalı oyuncunun şartlarını kabul noktasına gelen sarı-lacivertli yönetim sözleşmeyi feshetmek için Edu"ya 1.2 milyon Euro vermeyi kabul etti.

HEDEF BORDON

TAŞER"İN raporundan önce de Edu"yla bir araya gelen Daum, Edu"dan bir sene için faydalanamayacağını düşünerek Brezilyalı"nın kalmasını veto etmişti. Daum, Almanya kampı sırasında Lucio trenini kaçıran sarı-lacivertli yönetime bu kez ise Schalke forması giyen Marcelo Bordon"u önerdi.

Edu"yla sözleşmeyi yarın feshedecek F.Bahçe"nin gündeminde Bordon dışında iki alternatif daha bulunuyor. - vatan