Sarı kırmızılı kulüpte futbolcusundan yöneticisine kadar herkes, ezeli rakiplerini yenip, zirveyi ele geçireceklerini konuşuyor


Lider Fenerbahçe Gaziantep'e kaybedince, Trabzonspor maçında bir başka moralle çıkan Galatasaraylı futbolcular, rakiplerini zor da olsa yenerek aradaki puan farkını ikiye indirdi. Sarı kırmızılı camiada gözler, Dinamo Bükreş'le oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçı olmasına rağmen, pazar günkü Fenerbahçe derbisine çevrildi. Futbolcusundan, teknik heyetine ve yöneticisine kadar herkes ezeli rakiplerini Kadıköy'de yenip, tekrar zirveyi ele geçirmenin hesaplarını yapıyor. Bu önemli 90 dakika öncesi eski bir söylem de yeniden canlandı. 2005-2006 sezonunda son haftaya Fenerbahçe'nin gerisinde giren Cim Bom, o hafta sarı lacivertlilerin olaylı maçta Denizlispor'a puan kaybetmesiyle mucizevi bir şekilde şampiyonluğa ulaşmıştı.

GALİBİYET SÖZÜ VERDİLER
Galatasaray'ın o zamanki ikinci adamı Başkan Adnan Polat, '20.45'te şampiyonuz' söylemiyle hep Fenerbahçe'nin gerisinde olmalarına rağmen, takımını, camiayı ayakta tutmayı başarmış ve onları mutlu sona ulaştıracaklarına inandırmıştı. Ve o dönemin 20.45 söylemi, şimdi 21.45 olarak yeniden hayat buldu. Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe'yi Şükrü Saracoğlu'nda mağlup ederek 21.45'te hem liderliği ele geçireceklerini hem de Kadıköy'deki makus talihlerini yeneceklerini iddia ettiler. Galatasaraylı futbolcular da, teknik direktör Frank Rijkaard ve '21.45'in yaratıcısı Başkan Adnan Polat'a galibiyet sözü verdiler.

SAVUNMAYA FIRÇA
Galatasaray'ın hemen hemen her maçta gol yemesi, Trabzonspor'un da üç kez sarı kırmızılı fileleri havalandırması, teknik direktör Frank Rijkaard'ı kara kara düşündürüyor. Hollandalı çalıştırıcı, Servet ve Gökhan Zan'ın 'Gollerde hatamız yok' açıklamasına rağmen, faturayı savunmaya çıkardı. Rijkaard, talebelerini iyi defans yapmıyorsunuz' diye fırçaladı. Rijkaard, orta saha oyuncularını da savunmaya gerekli yardımcı yapmadıkları için uyardı.

HAKAN'IN SAKATLIĞI
Bu arada Trabzonspor maçının ardından sağ dizinde ağrı hisseden Hakan Balta'nın ayrıntılı muayenesinde ödem tespit edildi. Yıldız futbolcunun tedavisinin tüm hızıyla devam ettiği bilidirildi. Sakatlığı bulunan Emre Aşık'ın ise kondisyoner Fatih Yıldız yönetiminde takımdan ayrı olarak çalıştığı açıklandı.

ARDA KULÜBEYE ELANO SAHAYA
Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, mücadele açısından oldukça zorlayıcı geçen Trabzonspor maçının ardından bir kez daha rotasyona gidiyor. Hollandalı çalıştırıcının perşembe günü Dinamo Bükreş ve hafta sonu Fenerbahçe ile yapılacak kritik karşılaşmaları hesaba katarak, kadroda yine değişiklik yapmayı planlıyor. Arda Turan'ı Bükreş maçında yedek soyunduracağı öğrenilen Rijkaard'ın Trabzonspor karşılaşmasında kulübede oturan Elano'yu ise sahaya süreceği öğrenildi.

DERBİDE NE OLACAK?
Ancak tecrübeli hocanın Arda'nın Dinamo karşısında oynamayı istemesi halinde bu planını değiştirebileceği de belirtildi. Rijkaard'ın Dinamo Bükreş maçında yapmayı düşündüğü Arda-Elano değişikliği, ister istemez akıllara derbide oyun kurucu olarak kimin görev yapacağı sorusunu da getirdi. Sık sık 'G.Saray'ı tercih etmemde sürekli oynama şansımın yüksek oluşu etkiliydi' diyen Elano'nun derbide yedek kalması halinde nasıl bir tepki göstereceği ise merak konusu oldu./akşam