AYDINPOST ÖZEL - MHP"de bugün saat 11:00"de başlayacak olan fakat saat 13:00'de başlayan Merkez İlçe Kongresinde Mehmet Uysal ile Arif Beyazıt"ın listelerinin yarışacağı gelen bilgiler arasındaydı.

Heyecanın doruğa çıktığı kongreye MHP Aydın milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu, Ali Uzunırmak ve Recep Taner"in yanı sıra , Genel Muhasip Yardımcısı Mehmet Nacar da katıldı.

Yine bir Aydınpost farkı ile kongreyi sizlere canlı olarak aktardık.

Kongreden dakikalar....

Saat 11:00'de başlaması gereken kongreye çoğunluk sağlanamadığından dolayı 14:00'te başlayacağı bildirildi. Kongre salonu yavaş yavaş dolmaya başladı.

Partiye yıllardır emeği geçmiş bazı isimlerin delege yapılmaması salonu dolduran partililerce eleştiriliyor.

Tüm hazırlıklar tamam kongre başladı.

Mehmet Uysal'ın kongre öncesi yorumu

''Kongre öncesi yoğun çalışma içine girdik. Delege arkadaşlarımıza kendimizi anlatmaya çalıştık ''dedi.

Kongre sonucu konusunda düşüncesini aldığımız Mehmet Uysal kongre galibinin kişi değil Türk milliyetçileri olacağını söyledi.

Arif Bayazıt'in kongre öncesi yorumu

''Bu bir hizmet yarısıdır. Kongrede Mehmet Uysal'ın listesiyle benim hazırladığım liste yarışacak umuyorum ki kongremiz bir şölen havasında geçer. Ülkücü iradeye ve Aydınlı'ya söylenecek bir sözümüz olur. Kongre sonucu içinde herkesin kazanmak için seçime katıldığını kendisinin kazanacağını kongrede tecelli edeceğini'' sözlerine ekledi.

Kongreye Genel Muhasip Yardımcısı Mehmet Nacar Aydin, Milletvekili Ali Uzunırmak, Recep Taner ve bazı İlçe Başkanlarının katılımı gercekleşti. 

Kongereye AKP Aydin Merkez İlçe Başkanı ve beraberindeki İlçe yöneticileriyle birlikte kongre salonuna geldi.

Kongre divan başkanlığına Genel Muhasip Yardımcısı Mehmet Nacar, İl Başkanı Hasan Muti, Nazilli İlçe Başkanı Rafet Şentürk ve Mahmut Tutus seçildi.

Kongre salonun da yaklaşık 200 kişinin katılımı olduğu ve salonun darlığı nedeniyle çoğu kişi salonun dışından izlemeye çalışıyorlar.

Kongrede Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin mesajı okundu.

Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu salona giriş yaptı.

Şuanda Mehmet Uysal konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

Mehmet Uysal konuşmasına salondaki partililerin yoğun alkış ve destekleriyle devam ediyor.

''Şahsım ve yönetimim adına talip olan ülküdaşlarım olarak partimizi ve partililerimizi ayrıştırıp küçültmek için değil. Birleştirip büyütmek teşkilatımızda birliği beraberliği bütünlüğü ve diri olmayı sağlayarak tüm vatandaşlarımızın kapısından kendi evlerine girer gibi girebileceği Türk milliyeçilerinin içerisinde kendisini ifade edeceğini bir Aydın Merkez İlçe teşkilatı oluşturmak amacıyla yola çıktık ve bu onurla göreve talip olduk. Amacımız partimizin 3 hilalli bayrağını bir daha inmemek üzere Aydın burçlarına dikmek'' diye konuştu.

Salondakilerden bu amaçla partilileri için çalışmalarına dair söz alması salondakilerce yoğun alkışla desteklendi.

Şimdi de Bakan adaylarından Arif Bayazit konuşmasını yapıyor.

Halka hizmet prensibini ben ve ekibimiz olarak benimsiyoruz. En yakın olasılık 2011 genel seçilmelerinde partimizi iktidara taşımak ve 2014 yerel seçimlerinde yerel seçimlerin alt yapısını oluşturarak yerelde de iktidarı kazanmak hedefimiz olacaktır.

Şimdi de Milletvekili Recep Taner konuşmasını yapıyor.

Recep Taner yaptığı konuşmada ''Ülkücü arkadaşlarıma adamın adamı değil davanın adamı olmaya davet ediyorum'' diye konuştu.

Şimdi de Ertuğrul Kumcuoğlu konuşuyor.

Ertuğrul Kumcuoğlu yaptığı konuşmasında ''Biraz sonra seçeceğiniz ilçe yöneticileri 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde yönetici olacaklardır. Yönetici olarak partimize hizmet edecek olan kişilerdir. Seçiminizi yaparken bu gerçeği göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum'' diye konuştu.

Şimdi de Milletvekili Ali Uzunırmak konuşmasını yapıyor.

"Ülkücüleri ak sütün içindeki ak kılı farkedecek kadar uyanık olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Şuan oy kullanmak üzere sandıklara yönelindi.

Sandıklar kapandı ve oy sayımı başladı...

400 delegeden 363'ının oy kullandığı kongre de Mehmet Uysal 209, Arif Bayazıt ise 154 oy aldı. Mehmet Uysal 209 oyla başkan seçildi.