Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada 21 Ağustos 2008 tarihinde Dağıtım Linsası alan Aydın Doğal Gaz Dağıtım A.Ş"nin lisansı kapsamında 2010"un Temmuz ayında başlayan çalışmalarda Aydın ve Nazilli"de toplam 20 kilometre doğalgaz hattı döşendiği belitildi.
Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada Aydın Doğal Gaz Dağıtım A.Ş"den alınan bilgilere göre; Aydın Doğal Gaz Dağıtım A.Ş"nin aldığı lisans kapsamında Aydın Merkez,Nazilli,Söke,Umurlu,Atça, Yenipazar ve Kuşadası"na 2013"e kadar doğalgaz dağıtımının tamamlanması gerektiği vurgulandı. Açıklamada; “Aydın Merkez İlçe"de 2 Temmuz 2010 tarihinde başlayan altyapı çalışmaları sonucunda, günümüze kadar 8,5 kilometre doğalgaz dağıtım hattı döşendi. Nazilli"de ise Nazilli İlçesi"nde Temmuz 2010 tarihinde başlayan altyapı çalışmaları sonucunda, günümüze kadar 11,5 kilometre doğalgaz dağıtım hattı döşendi.” denildi
Yapılan açıklamada, Haziran ayında Aydın Merkez"de öncelikle Yedieylül ve Adnan Menderes Mahalleleri"ne doğalgaz verileceği belirtildi. Nazilli"de ise Cumhuriyet Cumhuriyet Mahallesi ile Karaçay Mahallesi"nin bir kısmına doğal gaz verileceği bildirildi.
Açıklamada, Söke ve Kuşadası"na 2010 Mart ayına kadar, Umurlu,Atça,Yenipazar"a ise 2013 yılına kadar doğal gaz verilmesinin planlandığı ifade edildi.