Fırın ustası Maşuk Aksoy, 'tuzda tavuk' yemeğini bölgede sadece kendisinin yaptığını söyledi. Bitlis ili ve ilçelerindeki kurum amirleri başta olmak üzere, yöre halkı ve birçok yerli ve yabancı turistin uğramadan geçmediği mekânda gördüğü ilgiden memnun olduğunu anlatan Maşuk Aksoy, tepside tuz örtülü tabaka ile yapılan yemeğin doyumsuz tadı olduğunu ifade etti.

Aksoy, tuzda tavuk yapımı ile ilgili şunları söyledi: "Tuzda tavuk yemeğinin yapılışı ve güzel tadı insanlara çok ilginç geliyor. Bir tepside ortalama 2 veya 3 tavuk pişiriyoruz. Tuzda tavuk tarifinden kısaca bahsedecek olursak, her bir tavuğu yaklaşık 7 kilogram tuz ile sarmalayarak tepsi içinde odun ateşinde 2 saat pişiriyoruz. Fırından çıkartılan tepsideki tuz tabakası bıçak ve çekiç yardımı ile kırılarak içerisindeki tavuk tek parça halinde alınıp servis yapılabilir. Bu yemeğin tarifi basit görünebilir ama lezzetini tutturabilmek çok önemlidir. Tuzda tavuk yemeğini yiyenler, hem beğenilerini dile getiriyor hem de bu yemekten vazgeçilemeyeceğini söylüyorlar."

Tuzda tavuk yemeğinin tadına ilk kez baktığını belirten Ferhan Çelebi, "Benim tavuklu yemeklerle pek aram yoktur. Arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine tuzda tavuk yemeğinin tadına bakmak istedim. Bu yemeğin yapılışı farklı olduğu gibi tadı da çok farklı ve çok güzeldi. Tavuklu yemeklerle arası iyi olan veya iyi olmayan herkese tuzda tavuk yemeğinin tadına bakmalarını tavsiye ederim." dedi.