Anadolu'nun en eski kültür kentlerinden olan Eskişehir'e taze bir soluk kazandıran Uluslararası Kral Midas Kısa Film Festivali ikinci kez sinemaseverlerle buluşuyor.
2013 yılı için "Türkiye kültür başkenti" sıfatını kazanan ve özellikle genç nüfusun ağırlıkta olduğu Eskişehir kentinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Uluslararası Eskişehir Kral Midas Kısa Film Festivali bu yıl ikinci kez, 28 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında düzenleniyor.
28 Mayıs pazartesi günü sokak etkinlikleriyle açılışı yapılacak olan festivalde kısa film gösterimleri ise 30 Mayıs'ta başlayacak. Festivalde ulusal ve uluslararası 100’ü aşkın kısa film seyircilerle buluşurken, finalistler arasında giren yapımlara 15 dalda 25 ayrı ödül sunulacak. Yarışmalı bölümün jürisi ise yönetmen Ezel Akay, oyuncu Cengiz Bozkurt, Gülçin Santırcıoğlu, senarist Emre Kavuk, animasyon sanatçısı Ayçe KARTAL, sanat yönetmeni Sırma Bradley, müzisyen Engin Bayrak, kısa film yönetmeni Arin İnan Arslan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof. Dr. Simber ATAY ESKİER gibi kendi alanının profesyonel ve akademisyen isimlerden oluşuyor.

Festivalde kısa film gösterimlerinin yanı sıra tiyatro oyunları, konserler, söyleşiler, uzun metrajlı film gösterimi, fotoğraf sergileri ve atölye çalışmaları da düzenlenecek. Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu festival jüri üyelerinin de katılımıyla, 3 Haziran Pazar günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Opera binasındaki Audio Visual gösterisi, Oda konseri, Kokteyl, Ödül töreni ve ardından Jehan Barbur konseri ile son bulacak...