İzmir, Söke ve Didim"de Roman Dans ekipleri oynadıkları roman oyunlarıyla Didimlilere unutulmaz bir hafta sonu yaşattılar.
Didim Belediyesi Amfi Tiyatro"da yapılan etkinliğe Didim Belediye Meclis Üyeleri Vedat Ege, Şehriban Karakış ve Figen Cevrem Gürsoy, Belediye Başkanı Mümin Kamacı"nın eşi Şerife Kamacı, davetliler ve Didimliler katıldı.
Etkinlikte konuşan Didim Rumelili Romanlar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Metin Çakır etkinliğin ikincisini gerçekleştirmekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirirken “Bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Ekiplerimiz sizler için hazırladığı oyunları sunacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
Roman Dans ekiplerinin oyunları öncesinde sahne alan DİM-DER topluluğu Türk Sanat Müziğinde parçalar seslendirdi.
Ardından İzmir ve Söke"den davet edilen Roman ekipleri oyunlarını oynadı. Ardından yerel sanatçılar söylediği hareketli parçalarla konukları eğlendirdi. Ardından sahne alan Didim Roman Dans Ekibi oynadığı oyunlarla davetlilere unutulmaz dakikalar yaşatırken Didim"de yaşayan ve ailesi Roman olan Bayram"ın oynadığı roman havası ise davetlilerden büyük alkış aldı. Yaklaşık 3 saat süren etkinlik Didimliler roman havaları eşliğinde unutulmaz bir hafta sonu yaşadılar. -iha