İzmir'de rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmak iddialarıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve aralarında 2 belediye başkanının da bulunduğu 74 kişi adliyeye sevk edildi.

İzmir'de, ''ihaleye fesat karıştırmak, imar kanuna muhalefet, rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal etmek, irtikap, devleti zarara uğratmak'' iddialarıyla ilgili gözaltına alınan ve aralarında 2 belediye başkanının da bulunduğu 74 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yönetiminde gerçekleştirilen operasyonda, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan ve aralarında Güzelbahçe Belediye Başkanı E. A. ile Menderes ilçesine bağlı Değirmendere beldesi Belediye Başkanı N.Ş.E'nin de yer aldığı 74 kişi, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 3 gün önce gerçekleştirdiği operasyonda, Güzelbahçe Belediye Başkanı E.A., Değirmendere Beldesi Belediye Başkanı N.Ş.E, bazı meclis ve encümen üyeleriyle belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 100'ün üzerinde kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltındaki bazı kişiler, ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Zanlılar hakkında ''ihaleye fesat karıştırmak, imar kanuna muhalefet, rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal etmek, irtikap, devleti zarara uğratmak'' iddialırıyla ilgili işlem yapıldığı bildirilmişti.

HABER 7