"Dünyamız İçin Çine'den Adımlar" adı altında hazırlanan proje uygun görülerek onaylandı. Toplam tutarı 161 bin 196 Euro, (yaklaşık 350 bin YTL ) olan projenin ilk bölümü olan 100 Euro"nun Halk Bankası Çine Şubesine geldiği öğrenildi.
Macaristan'ın Tapolca İlçe Belediyesi ile ortaklaşa hazırlanan proje'nin, eğitim ve bilgilendirme amaçlı olduğunu belirten Belediye Başkanı Osman Aydın, "Dünyamız için Çine'den Adımlar projesinin amacı suyun önemi ve su tasarrufunu anlatmak, halkımızı bilinçlendirmektir. Bu konuda değişik yayınlar, afişler yapılacağı gibi, çok az su ile üretim yapılabilen 500 metrekarelik akıllı sera inşa edeceğiz. İki ilçe olarak karşılıklı ziyaretlerde bulunacağız. Nüfusu Çine"miz kadar olan Tapolca, bizim ilçemiz ile benzerlikler gösterdiği için tercih edildi” dedi.
Tapolca Kenti Macaristan'ın kuzeybatısında Veszprém İline bağlı 18 bin nüfuslu küçük, güzel ve şirin bir ilçe. Veszprém'in 4. büyük ilçesi. Yaklaşık 20 yıldan beri Belediye Başkanlığını sürdüren János Ács 1954 doğumlu evli ve iki çocuk babası. Tarihte Türklerin ayak bastığı Tuna ötesi topraklar arasında yer alan Tapolca'nın en önemli gelir kaynağını turizm oluşturuyor. Dünyaca bilenen Hunguest Hotel Pelion oteli bu ilçede bulunmaktadır. Macaristan'ın en büyük gölü olan ve çok sayıda turist çeken Balaton Gölü'ne sadece 10 Km. uzaklıkta bulunan Tapolca, şifalı suları, şarabı, doğal ve tarihi zenginlikleri, yemyeşil ovası, sayfiye evleri ve su değirmenleriyle ve alüminyum madeniyle de meşhur bir ilçe.