ABD'nin Pittsburgh kentinde David L. Lawrence Convention Center'da yapılan G-20 zirvesine katılan Başbakan Erdoğan, zirvenin sonunda ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi.

ABD Başkanı Obama, zirveye katılan liderleri uğurlarken Başbakan Erdoğan'a seslendi, Obama ile Erdoğan'ın görüşmesi yaklaşık 15 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan Pittsburgh'dan, New York'a hareket etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında yapılan görüşmede, Orta Doğu'da yaşanan sorunlar ile Türkiye, Ermenistan, Azerbaycan konuları ele alındı.

Edinilen bilgiye göre, BM Güvenlik Konseyi toplantısında, iki liderin Pittsburgh'da görüşme kararı üzerine gerçekleşen görüşmede, Orta Doğu'da yaşanan sorunlar ile Türkiye, Ermenistan, Azerbaycan konuları ele alındı.

Türkiye ve Ermenistan arasında son dönemde yaşanan gelişmeleri olumlu bulduklarını ifade eden Obama, iki ülke ilişkilerinin gelişmesinin bölge açısından da önemine vurgu yaptı.

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ihtilafın da görüşmede gündeme geldiği, Başbakan Erdoğan'ın, ABD, Rusya ve Fransa'dan oluşan Minsk Grubu'nun bu süreçte daha etkin yol almasının işi kolaylaştıracağı görüşünü ifade ettiği öğrenildi.

Başkan Obama'nın, Yukarı Karabağ'ın, sorunun çözümü için kritik önemini bildiğini Başbakan Erdoğan'a ilettiği belirtildi./yeni şafak