ELAZIĞ'da, üvey babasının tecavüzüne uğrayıp hamile kaldığı iddia edilen 13 yaşındaki O.T., Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde erken doğum yaptı ve 7 aylık kız bebeğini dünyaya getirdi. Savcılık doğum üzerine soruşturma başlatıren, üvey baba Remzi Keleş'in uyuşturucu suçundan tutuklanıp Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulduğu belirlendi. 13 yaşındaki bebeği ile 7 aylık doğan ancak sağlık problemi olmayan bebeği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Harbut Çocuk Yuvası'nda koruma altına alındı.

Elazığ'da oturan duyma ve konuşma engelli Hatice T., ilk evliliğinden olan kızı O.T. ile birlikte, Remzi Keleş'in Diyarbakır'daki evine yerleşti. Hatice T. ile Keleş, dini nikah kıydırıp birlikte yaşamaya başladı. Eşi Remzi Keleş'in bir süre sonra, üvey kızı O.T.'ye sürekli ilaç vererek uyutup tecavüz ettiğini iddia eden Hatice T., kızını da yanına alarak Elazığ'daki yakınlarının yanına döndü. Bir süre sonra kızının adet görmediğini farkeden Hatice T., 2 ay önce polise başvurup durumu anlattı. Polis, durumu savcılığa bildirdikten sonra O.T.'yi hastaneye götürüp kontrol ettirdi. Kontrolde O.T.'nin 5 aylık hamile olduğu belirlenlenince, savcılık üvey baba Remzi Keleş, hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmada Remzi Keleş'in uyuşturucu suçundan tutuklanıp, Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulduğu belirlendi.

Hamile olan O.T., Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Harbut Çocuk Yuvası'nda koruma altına alınrıken, önceki gün rahatsızlanınca Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. O.T., burada erken doğum yaparak 7 aylık sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ancak O.T., bebeğini istemediğini belirtti.

Elazığ Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, sağlık durumları iyi olan O.T. ve bebeğinin, Harbut Çocuk Yuvası'nda koruma altında tutulduğunu, maddi durumu iyi olmayan anne Hatice T.'ye de bir yıl boyunca sosyal hizmet yardımı bağlandığını belirtti. Koç, “O.T. 13 yaşında olması nedeniyle hala bir çocuk. Şimdi doğum yaptı ve bir kız çocuğu dünyaya getirdi. O.T., doğurduğu çocuğa bakamayacağını beyan ederse, bu bebeğe biz bakacağız ve evlatlık hizmetlerinden yararlandıracağız. Ama eğer O.T., çocuğu kabul edeceğini söylerse, doğum yaptığı için reşit sayılacak ve kadın konuk evine yerleştirilecek” dedi.

Savcılık, 13 yaşında doğum yapan O.T. ve kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği üvey babası Remzi Keleş ile yeni dünyaya gelen bebeğin DNA örneklerinin alınarak, çocuğun kimden olduğunu tespit etmek için Manisa Cezaevi'ne yazı yazarken, soruşturma sürdürülüyor./milliyet