Kıyıda sığ bölümde kayalara takılarak duran otomobilden yaralı bir durumda çıkıp 6,5 saat yardım gelmesini bekleyen 38 yaşındaki Hayri Çınar, 2 saat süren bir çalışmanın ardından kurtarıldı.


Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'nde elektrik teknisyeni olarak çalışan Hayri Çınar, bu sabah otomobiliyle işe gitmek için yola çıktı. Çınar'ın kullandığı ve plakası öğrenilemeyen otomobili, Zonguldak ile Filyos Beldesi arasındaki yolun Türkali Köyü yakınlarında kontrolden çıkarak yaklaşık 120 metreden denize uçtu. Kıyıda sığ olan bölümde suyun içinde kalan kayalara takılarak kalan otomobilden kendi imkanlarıyla çıkmayı başaran Çınar, sudan da çıkarak kıyıya doğru gitti. Cep telefonu olmadığı için 112'ye haber veremeyen Çınar, yardım beklemeye başladı.

Öğle saatlerine doğru mesai arkadaşları ailesini arayarak Çınar'ın işe gelmediğini söyledi. Bunun üzerine şüphelenen yakınları, jandarmaya haber verdikten sonra Çınar'ı aramaya başladı. Çınar'ın işe giderken kullandığı yol güzergahında arama yapan yakınları, deniz kenarında suyun içinde ters dönmüş halde otomobilini gördü. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, yaklaşık 6,5 saat sonra Çınar'ı kıyıda yaralı halde buldu.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi olay yerinde yaptığı Çınar, İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin de yardımıyla sedyeye konulup, halatla çekilerek uçurumdan çıkarıldı. Yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın ardından kurtarılan Çınar, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çınar'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.