36. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda12 Dev Adam için bugün ikinci perdre açılıyor. Wroclaw'daki ilk tur grup maçlarını lider olarak tamlayan, 12 Dev Adam, bugün Lodz'da başlayacak, ikinci tur grup maçlarına İspanya maçı ile giriyor. Bu kritik mücadele 16.45'te başlayacak ve NTV'den canlı olarak yayınlanacak. D Grubu'nda 3'te 3 yaparak ikinci tura yükselen ve rakiplerine göre +1 galibiyet avantajına sahip olan 12 Dev Adam için bugünkü alınacak bir galibiyet çeyrek finalin kapısını açmaya yetecek.

Ancak yenilgi de dünyanın sonu değil çünkü diğer maçların sonuçlarına göre de avantajımızı koruyabileceğiz Maç öncesi milli takımda moraller yerinde. Tek sıkıntı Ömer Onan'ın hastalığının nüksetmesi. Önceki gün yapılan idmandan sonra ateşi yükselen ve tedavisine hemen başlanan tecrübeli basketbolcunun durumu maç saatinde belli olacak. Ömer bu maçta mutlaka oynamak istediğini söylerken, son kararı teknik heyet verecek.

''12 DEV ADAM''A ÖZGENER'DEN DESTEK
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Polonya'da düzenlenen 36. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 2. tura yenilgisiz çıkan (A) Milli Takımı tebrik etti. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i telefonla arayan Özgener, ''12 Dev Adam''ın Polonya'da sergilemiş olduğu başarılı performans üzerine övgülerde bulunurken, milli takım teknik heyet ve oyuncularına da 2. turda başarılar diledi.

ERDENAY TEMKİNLİ KONUŞTU
A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ise, bugünkü maçın öneminin büyük olduğunu belirterek, "Rakibimizin gücünü tartışmaya gerek yok. Son Dünya şampiyonu, Avrupa Şampiyonası ve olimpiyat finalisti. Fakat biz de çok iyi durumdayız. Üç maçımızı da kazanarak buraya geldik. Bu avantajımızı kullanmak ve bu grubu da lider bitirmek istiyoruz. İspanya maçını kazanabilirsek, şampiyonada hedefimiz en yukarıya doğru çıkar. İspanya ilk turda beklendiği gibi değildi belki ama şu anda toparlamış durumdalar, sakatları iyileşti. Tam kadro çıkacaklar. Bence İspanya hala bu turnuvanın en büyük favorisi'' diye konuştu. Grubumuzda bugün 19.15'te Sırbistan-Polonya ve 22.00'de de Litvanya-Slovenya maçları var.

YE-NE-CE-ĞİZ
Milli Takım'ın oyun kurucuları İspanya karşısında galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. Ender Arslan, "Tabii ki zor olacağını biliyoruz ama iyi bir hava yakaladık. Rakibimizin gücünü biliyoruz fakat çekinmiyoruz. Onların da bazı problemleri var, istedikleri gibi oynayamıyorlar. Onları sistemlerinden çıkartmaya ve kendi tempomuzu kabul ettirmeye çalışacağız''dedi. Kerem Tunçeri "Kesin kazanırız diyemem ama hedefimiz bu. Zaten, kazanmaktan başka hedef olamaz" derken, Engin Atsür "Kendimizi aldatmamalıyız. Bence zor bir maç olacak ve bizim için önemli. Gönül ister ki yine 3 galibiyetle devam edelim'' ifadelerini kullandı. SABAH