Van Kalesi’nin zirvesinde bulunan ve yapılan restorasyonun ardından 2010 yılında ibadete açılan Süleyman Han Camisi’nde, 112 yıl aradan sonra bu akşam ilk teravih namazı kılınacak.

Urartu Krallığı’na başkentlik yapan Van Kalesi’nin zirvesinde, Kanuni Sultan Süleyman adına inşa edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı restorasyon çalışmasının ardından 2010 yılında ibadete açılan Süleyman Han Camisi, 112 yıl aradan sonra ilk teravih namazına ev sahipliği yapacak.

Vali Yardımcısı Atay Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 100 metre yükseklikteki Van Kalesi’nin zirvesinde yer alan ve Van’daki ilk fetih camisi olan Süleyman Han Camisi’nde, onarım çalışmasından sonra bayram ve cuma namazları kılındığını, 112 yıl aradan sonra ilk kez bu akşam teravih namazının da eda edileceğini söyledi.

Ramazan süresince kılınacak teravih namazlarının ardından caminin avlusunda ney eşliğinde tasavvuf müziği çalınacağını ve ilahiler ile Kur’an-ı Kerim okunacağını vurgulayan Uslu, ”İnşallah farklı bir atmosferde, Van Kalesi’nin zirvesinde vatandaşlarımıza ramazan ayını en güzel şekilde yaşatacağız” dedi.