Bilindiği gibi; Nazilli"de 27 Mart 2000 tarihinde Yıldıztepe Mahallesinde meydana gelen kavga olayında bıçaklanan Mehmet Kaplan (50) Mehmet Kaplan (54) ve Raşit Kaplan (54) isimli şahıslar yaralanarak Nazilli Devlet Hastanesine getirilmişti. Yaralı şahıslardan Raşit Kaplan hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.
Kasten adam öldürme ve yaralama olayının ardından kayıplara karışan olayın zanlısı Ercan C., Aydın ve Nazilli Emniyet Müdürlüklerinin yaptığı uzun süren çalışmaların neticesinde olayın üzerinden 10 yıl geçtikten sonra İstanbul"da ikamet ettiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine Aydın ve Nazilli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinden kurulan özel bir ekip şahsı yakalamak için İstanbul"a gönderildi. Aydın"dan giden özel ekip şahsı İstanbul"da üzerinde Tercan C. adına düzenlenmiş üzerinde kendi resmi olan sürücü belgesiyle yakaladılar. Bugün sabah saatlerinde Nazilli"ye getirilen şahıs emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye çıkarılacağı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor./iha