Muş kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki 2500 rakımlı Kurtik Dağı'nda kayalıkların arasından çıkarılan kar kalıpları,
vatandaşlar tarafından il merkezine getirilerek satılıyor.

Kurtik Dağı'nda kayalıkların arasından çıkardığı kar kalıplarını çuvallara bırakarak şehir merkezinde satan Ejder Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl yaz mevsiminde 2500 metre yüksekliğindeki Kurtik Dağı'na tırmanarak kayalıkların arasından kalıplar halinde kar çıkardığını söyledi.

Sattığı kar ile yaz dönemine denk gelen ramazan ayında oruçlu olan ve sıcaktan bunalan vatandaşların serinlemesine yardımcı olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

''kar suyuyla oruçlarını açıyorlar''

"Kurtik Dağı'ndan çıkardığım kar kütlelerini kamyonetle il merkezine getirip satıyorum. Satışlar çok iyi, ama 10 kilosunu 1 liradan sattığım için çok az para kazanıyorum. Elde ettiğim kazançla da ramazan ayındaki masrafımı karşılıyorum. Havanın sıcak olması ve ramazan ayında olmamız dolayısıyla bazı vatandaşlar satın aldıkları karın suyu ile oruçlarını açıyor, bazıları da kar kalıbını, üzerine yoğurt ve pekmez dökerek yiyor."

Dağın güneş görmeyen kuzey yamaçlarındaki kayalıkların arasından çıkardığı karın uzun süre erimediğini anlatan Çelik, özellikle iftar saatine kısa süre kala vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Kar satın alan vatandaşlardan Selahattin Erkül ise her yıl ramazanda kar satın aldığını ve orucunu suyu ile açtığını bildirerek, "Dağlardan kamyonlarla getirilen kar kalıplarını satın alıyoruz. İftarda da orucumuzu erittiğimiz kar ile açıyoruz. Kar suyu, buzdolabında soğuduktan sonra içilen sudan çok daha sağlıklı" dedi.