Aydın Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Gümüş başkanlığında yapılan toplantıda görüşülen gündem maddelerinde aşağıdaki kararlar imza altına alındı. Meclis Üyesi Şehnaz Bağcı"nın istifası ile boşalan Meclis Divan Katip Üyeliğine, yapılan gizli oyla sonucu 27 oy alan Kamil Bircan seçildi. Meclis Üyesi Şehnaz Bağcı"nın istifası ile boşalan Kent Konseyine üyeliğine oy birliği ile Derya Karaçolak seçildi. Meclis Üyesi Şehnaz Bağcı"nın istifası ile boşalan Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu üyeliğine Sema Coşkunyayla, Engelliler Komisyonu üyeliğine Güngör Türk oybirliği ile seçildiler. Şehrimiz imar planına yapılan itirazlar ve plan tadilat teklifleri görüşülmek üzere İmar Komisyonu"na havale edildi.
Aydın merkez Zafer Mahallesi tapunun 755 ada 72 parselde kayıtlı imar planında trafo istasyonu olarak belirlenen 144.88 m2 ye tekabül eden Belediye hissesinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası, devri veya kat karşılığı verilmesi hususu görüşülmek üzere Kıymet Takdir Komisyonu"na havale edildi.
22 Şubat 2007/26442 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Gereği daha önce ihdas edilmiş olan ve emeklilik nedeni ile boşalan kadroların iptali için hazırlanan Kadro İptal Cetvelleri oybirliği ile kabul edildi.
5393 Sayılı Belediye kanununun 71. maddesi uyarınca Aydın Belediye Başkanlığı tarafından kurulması düşünülen bütçe içi işletmenin adının meclis kararı ile belirlenmesi, ayrıca Belediye Meclisinin 06 Temmuz 2009 tarih ve 96 sayılı kararı ile kurulmasına karar verilen İktisadi işletmenin faaliyet alanlarına “Otopark İşletmesi ve Her türlü Sağlık Hizmetleri” ibarelerinin eklenmesi ve daha önceki kararda belirtilen Büfe ve Kreş ibarelerinin iptal edilmesi hususu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi.
Osman Yozgatlı Mahallesi 6103 ada 23 parselde bulunan Mahalle Konağının zemin katında iki adet odanın PTT hizmetlerinde kullanılmak üzere PTT Baş Müdürlüğüne 5393 sayılı kanunun 75/a ve d maddeleri gereği tahsis edilip edilemeyeceği, edilmesi durumunda tahsis şartlarının belirlenmesi için protokol hazırlanmasını teminen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na yetki verilmesi hususları görüşülmek üzere Hukuk Komisyonu"na havale edildi.
Altyapı tesislerinden faydalanan artezyenler için uygulanacak olan abonelik ve diğer bedellerin belirlenmesi ve gelir ücret tarifesine ekleme yapılması hususları görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi. Mezbaha Tesislerinde her yıl kurban bayramının 1. günü vatandaşa verilen kurban kesim hizmetleri ile ilgili ücretlerin yeniden belirlenmesi hususu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi. 14 Kasım 2005 tarih ve 197 sayılı Belediye Meclisi kararı ile tespit edilerek krokisi çizilen içkili yerler bölgesine İlimiz merkez Zafer Mahallesindeki işyerinin dahil edilmesi hususu görüşülmek üzere Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu"na havale edildi.
Aydın Belediyesi çalışmalarının yürütülmesi amacıyla, Belediye Meclisini temsilen Sosyal Yardım Kuruluna 3 kişi, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetim Kuruluna 3 kişi, TSM Yönetim Kuruluna 1 kişi, THM Yönetim Kuruluna 1 kişi belirlenmesi hususunun görüşüldü. Sosyal Yardım Kurulu"na Saadet Kavasgil, Ahmet Ertürk, Şuayip Yeğen, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetim Kurulu"na M.Sait Birlik, Cavit Tığ, Sema Coşkunyayla, Türk Sanat Müziği Yönetim Kurulu"na Sümran Ünal, Türk Halk Müziği Yönetim Kurulu"na Cavit Tığ seçildiler.
Aydın merkez ve Çevre Köy arazilerinde meydana gelecek yangınlara Müdahale edecek Orman İşletme Müdürlüğü arazözlerinin şehrin değişik yerlerinde bulunan Belediyeye ait yangın vanalarından su alabilmeleri hususu görüşüldü: Orman İşletme Müdürlüğü arazözlerinin Efeler Yüzme Havuzu"nun yanı ve MİT Bölge Müdürlüğü"nün bulunduğu alandaki dolum yerlerinden su alması oy birliğiyle kabul edildi. 2009 Yılı Gelir Ücret Tarifesinin Bölüm III Ücretler kısmının 3-1 Mezbaha ve Soğuk Hava Ücretleri bölümünde değişiklik yapılması hususu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi.