Hanımeli Sokağındaki açılışa Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şener Mavzer, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Belediye çalışanları ve Didimliler katıldı.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı etkinliğin yapıldığı Hanımeli Sokağının göreve gelmelerinden önce atıl vaziyette bir yer olduğunu kaydederken “Şimdi bu sokakta çiçekler güzellikler açıyor. Çiçekler güzeldir; sizde çiçekler kadar güzelsiniz. Sizlerin desteğiyle bu festivalimiz amacına ulaşacak ve Didim çiçek kenti haline gelecek. Bu yıl ilk kez yapacağımız bu etkinliğin sürmesini temenni ediyorum” dedi.
Açılışın ardından Başkan Kamacı ve beraberindeki heyet etkinliğe katılanlara Pembe Karanfil dağıttı. Başkan Kamacı ve beraberindeki heyet daha sonra stantları gezdiler. Festival çerçevesinde Didim ve çevresinde çiçek ve ağaç ekimi yapan ve satan üreticiler stant açarken, mevsimlik ve uzun süreli çiçekler ile süs bitkileri ve çeşitli renklerde güller görücüye çıktı. Festivale Didimli bayanların yoğun ilgi gösterirken çiçek fiyatlarının 3 TL"den başladığı görüldü. Diğer yandan ise Didimli ev hanımları yaptıkları el işi ürünlerini ve resimlerini satışa çıkardıkları görüldü. 5 gün sürecek olan Festival kapsamında yerel sanatçıların konserleri, resim sergileri, Sinevizyon gösterileri yapılacak. -iha