Meydan projesini kapsayan alan içerisinde kalan Yedi Eylül ilköğretim Okulu"nun yeni binasının tapu devri yapılmadan başlanamayan proje için son engel olan tapu devri İl Genel Meclisi tarafından onaylandı.
Yerel seçimler öncesi Aydın"da tüm belediye başkan adaylarının projeleri arasında yer alan Aydın Kent Meydanı projesinde son aşamaya gelindi. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun da prestij projeleri arasında yer alan meydan projesi için Atatürk Meydanın ortasında kalan Yedi Eylül İlköğretim Okulunun yıkılması konusunda yaşanan sıkıntılı süreç Aydın İl Özel İdaresi"nin tapu devrine onay vermesiyle son buldu.
Aydın önceki dönem Belediye Başkanı İlhami Ortekin döneminde Meydan Projesi kapsamında yıkılması planlanan Yedi Eylül İlköğretim Okulu"nun yerine Egemenlik Caddesi"ne belediye bütçesiyle yeni ilköğretim binası yapıldı. Yapılan bu bina Yedi Eylül İlköğretim Okulu"na verildi. Okulun buraya taşınması sağlandıktan sonra Ortekin"in de hayali olan yeni kent meydanı hayata geçirilmeden gelinen seçimler sonucunda görevi devralan Özlem Çerçioğlu meydandaki okul binasının yıkılması için girişimlere başladı. Yapılan tüm yazışmaların ardından Aydın İl Genel Meclisi dün gerçekleştirdiği oturumunda konuyu görüştü. Tapu değişimi mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Kent Meydanı için bir yıldır İl Genel Meclisi"nden onay beklediklerini ifade eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kentlerin meydanlarıyla anılacağını söyledi. Yeni kent meydanı için bir yıldır okulların tapu devrini beklediklerini belirten Başkan Çerçioğlu, “Belediye olarak biz meydan projesi için hazırız. Bu yıl boşaltılan okulun bize devrini bekliyoruz. Yeni meydan Aydın"daki trafik ve otopark sorununu da çözecek. Meclisten kararın oy birliğiyle çıkması sevindirici bir durum” dedi.
İŞ VALİ"YE KALDI
İl Genel Meclisi"nde alınan karar 3 gün içerisinde Vali Hüseyin Avni Coş"a gönderilecek. Vali Coş 7 gün içerisinde karara itiraz etmez ise tapu devri gerçekleşecek. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"un il genel meclisinin oybirliği kabul ettiği kararı onaylamasından sonra belediye meydan projesinin yapım ihalesine çıkacak. İhalenin sonuçlanmasının ardından 2011 Mart"ında ilk kazma vurulacak ve Aydınlılar 2012 Nisan"da yeni meydanlarına kavuşması bekleniyor.