Maraton.com.tr'nin haberine göre; Mustafa Sarp imza töreninde yaptığı açıklamada, Adnan Polat, Adnan Sezgin ve Bülent Korkmaz'a transferindeki katkıları nedeniyle teşekkür etti. Sarı kırmızılı takımın yeni hocası Rijkaard'ın çok büyük bir isim olduğunu belirten Mustafa Sarp, "Kendi adıma ve hocamız adına hayırlı olsun. Geçmişte Bursaspor forması ile mücadele etsem de Galatasaraylıyım ancak en iyi oynadığım maçlar Galatasaray maçları olmuştur" dedi.

ÜSTÜNEL: HASAN, ÜMİT VE AYKUT'LA YOLLARIMIZI AYIRIYORUZ

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel ise imza töreninde yaptığı açıklamada transferler hakkında bilgi verdi. Haldun Üstünel, takımın bir revizyona gittiğini belirterek, "Hasan Şaş, Ümit Karan ve kaleci Aykut'u hiçbir zaman unutmayacağız" dedi ve bu futbolcularla yollarını ayıracaklarını belirtti.

Üstünel, Ümit Karan'a menajeri aracılığıyla teklif geldiğini ve bunu görüşeceklerini söylerken, kiralık olarak oynayan oyuncuları için de son kararı Teknik Direktör Rijkaard'ın vereceğini ifade etti.

Haldun Üstünel, yabancı transferlerle ilgili ise şöyle konuştu: "Programımızda yerli ve yabancı futbolcular var. Tabii ki çalışmalarımız devam ediyor. Biten transferler hakkında sizler detaylı bilgi vereceğiz."

Mustafa Sarp kimdir

5 Kasım 1980 İstanbul, doğumlu olan Mustafa Sarp, profesyonel futbola Gaziosmanpaşa"da başladı. 1999-2002 yılları arasında üç sezon Gaziosmanpaşa forması giyen Mustafa Sarp, 2002 yılında Mersin İdman Yurdu"na transfer oldu.

İki sezon Mersin İdman Yurdu formasıyla ikinci ligde mücadele eden Sarp, ilk Süper Lig tecrübesini ise 2004-05 sezonunda Ankaraspor forması altında yaşadı. Ankaraspor"da 24 lig maçında forma giyen Mustafa Sarp, aynı sezonun sonunda Kayseri Erciyesspor"a transfer oldu. Kayseri"de 2006-2007 sezonunda 26 Süper Lig ve 10 Türkiye Kupası maçında forma giydi.

2007-2008 sezonu başında Bursaspor"a transfer olan oyuncu, geçtiğimiz sezon 28 maça çıktı, 4 gole imza attı ve 4 de sarı kart gördü. Mustafa Sarp, orta sahada savunmaya yönelik futboluyla dikkat çekiyor.

2006 yılında Çek Cumhuriyeti ile oynanan özel maçta ilk kez milli takımın formasını giyen Mustafa Sarp, 2 kere A Mili ve bir kere A2 Milli Takımın formasını taşıdı.