GÜMÜŞHANE"de geçen pazar gecesi cipiyle Torul Baraj gölüne düşen AK Parti Gümüşhane İl Yönetim Kurulu üyesi işadamı Fahri Aydın"ın cesedi bugün çıkartılabildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı"ndan gelen 11 kişilik ekibin yaptığı çalışmalar sonucunda 53 metre derinlikteki araçta bulunan ceset bugün 16.30 sıralarında kıyıya çıkarıldı.

Fahri Aydın"ın cesedinin çıkartılması çalışmalarını yürütmek için dün Gümüşhane"ye gelen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı"ndan 11 kişilik tim, bu sabah kurtarma çalışmalarında görev alan dalgıçlar Rıza Birkan ve Fatih Şen"le birlikte keşif dalışı yaptı. Toplam 8 dalgıç, 53 metre derinlikteki araca 3 halat bağladı. Halatların ikisi kaldırma kapasitesi 4 ton olan 2 balona, diğeri de kıyıdaki çekiciye sabitlendi. Öğleden sonra başlayan çalışmalarda balonlar yardımıyla yaklaşık 20 metre yükseltilen araç, kıyıya doğru çekilmeye başlandı. Bu sırada dalgıçlar işadamı Fahri Aydın"ın cesedini araçtan çıkararak zodyak bota aldı. Botla gölün başka bir kısmında bekleyen ambulansa götürülen Fahri Aydın"ın cesedi daha sonra morga kaldırıldı. Aydın"ın cesedinin otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu"na sevkedileceği belirtildi.

PROTOKOL TAM KADRO İZLEDİ

Fahri Aydın"ın cesedinin çıkarılması için yapılan çalışmaları Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, AKP Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Yahya Doğan, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Alay Komutanı Fuat Kömürcü, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı ile çok sayıda vatandaş ve yetkili de izledi. İşadamının kardeşi Vahit Aydın, cesedin çıkarılmasının ardından gözyaşlarını tutamadı.

Balonlarla yaklaşık 30 metre derinlikte asılı tutulan işadamının aracının çıkarılması için de çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.