Rusya"da 16 yaşındaki bir genç gizlice girdiği uçağın iniş takımlarında eksi 33 derecede tam 50 dakika boyunca yolculuk yaptı ve mucize eseri uçaktan sapasağlam indi.

Rusya"nın Irkuts kentinde bir yetiştirme yurdunda yaşayan 16 yaşındaki Roman Sorokovikov, önceki gün yurttan kaçarak bir mağazayı soydu. Daha sonra da yakınlarda bulunan bir havaalanına giderek Antonov AN-24 tipi bir uçağın iniş takımlarına saklandı. Sibirya"ya giden uçağın kanadında eksi 33 derecede tam 50 dakika boyunca yolculuk yapan Roman, uçak yere indiğinde bilinci açık bir şekilde bulundu. Çocuğun o soğukta ölmemesi mucize olarak nitelendirildi.

Sağlık durumu iyi

Roman, görevliler tarafından sağlık kontrolleri için hastaneye kaldırıldı. Yetkililer kaçak yolcunun sağlık durumunun iyi olduğunu, henüz reşit olmadığı için yetiştirme yurduna geri gönderildiğini açıkladı. Polis gencin akıl sağlığı hakkında araştırma yapıyor. Rus basını ise, uçağın tekerlek bölümünde bir insanın nasıl hayatta kalabileceğini tartışmaya başladı. Komsomolska Pravda muhabiri dün aynı uçağın tekerlekleri arasında girmeyi denedi, ancak başaramadı.

NASIL HAYATTA KALDI?

Çocuk uçak havalandıktan sonra tekerleklerle uçağın gövdesi arasında 1 metrelik alana vücudunu sığdırdı.

Boyu 1.60 m. olan Roman uçağın tekerlek bölümüne tırmanarak çıktı. Metal profile tutunarak uçağın kalkmasını bekledi.

Havalanınca tekerlekler üstüne kapandı