Zübeyir Gül'e, bebek bakıcılığı yapan lise mezunru kızı destek oluyor.

Zübeyir Gül, 32 yıl önce ölen ilk eşinden olan 4 çocuğu evlenip gidince, ikinci evliliğini yaptı ve ondan da en küçüğü 10, en büyüğü 28 yaşında 6 çocuğu oldu. Bu çocuklardan 28 yaşındaki kızı Naime Gül, Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü"nü 2 yıl önce bitirdikten sonra evlenip Şanlıurfa"ya yerleşti ve vekil öğretmenlik yapıyor. Lise mezunu kızı 25 yaşındaki kızı Sinem, bebek bakıcılığı yapıyor. 22 yaşındaki Gülten, İstanbul Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Hazırlık Bölümü birinci sınıfını burslu okuyor. 21 yaşındaki Meryem, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Tarih öğretmenliği son sınıfta bulunuyor. Oğlu Mehmet de Marmara Üniversitesin Coğrafya öğretmenliği ikinci sınıfa devam ediyor. En küçük çocuğu 10 yaşındaki Kevser ise Hakkari Cumhuriyet ilköğretim Okulu 5 sınıfta gidiyor.

İlerlemiş yaşına karşın çocuklarını okutmaya çalışan Zübeyir Gül, ayda 280 lira yaşlılık aylığı alıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"ndan gıda yardımı alıyor. Bebek bakıcılığı yapan kızı Sinem ise aldığı haftalığını ailesine veriyor.

Zübeyir Gül, “Mali durumum ortada. İlk evliliğimden olan 4 çocuğum başka yerlerde, onlardan bana yardım yok. Bazan dışarda oktuyan çocuklara çocuklara para gönderebilmek için devletin ücretsiz verdiği kömürü satmak durumunda kalıyorum. Her ne olursa olsun çocuklarımı okutmaktan vazgeçmem” dedi./milliyet