Çoğu kamuda ya da özel sektörde çalışıyor, bazıları yönetici. Yoğun mesailerine rağmen tekrar öğrenci sıralarına oturdular, yıllar sonra yeniden diploma heyecanı yaşayıp kep fırlattılar. Bu sevince çocukları da ortak oldu
 
Yaşam boyu eğitim ülkemizde de hızla yaygınlaşıyor. Bunun en güzel örneklerinden birine Gediz Üniversitesi sahne oluyor. Gediz'de her yıl kamu ve özel sektörden çok sayıda kişi lisans üstü eğitim alıyor, seneler sonra tekrar üniversite sıralarına oturuyor. İçlerinde üst düzey yöneticilerin de yer aldığı yüksek lisans öğrencileri, yoğun iş yaşamlarına rağmen akşamları ders görüyor, sınavlara giriyor, tez ve projeler hazırlıyor.
 
Eğitime verdikleri önemle her biri topluma örnek olan öğrencilerden 303'ü mezun oldu. Seyrek'teki kampüste heyecan dolu tören düzenlendi. Aileleri de yalnız bırakmadı, kimileri çocuklarıyla birlikte cüppe giydi, diplomalarını alıp kep fırlattı. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, dekanlar ve enstitü müdürleri onları ayakta alkışladı. Prof. Dr. Çevik hepsini teker teker kutladı, bu tablonun ülkemizin geleceği açısından umut dolu olduğunu dile getirdi, şunları söyledi:
 
 


“Yurtdışındaki üniversitelerde yaşı 40'ın, 50'nin üzerinde öğrencileri gördükçe; kişisel gelişime ve eğitime gösterilen ilgiye tanıklık ettikçe imrenirdik. Gediz Üniversitesi olarak hedeflerimizden biri de işte bunu başarmaktı. İlk yıllarımızdan itibaren kamu ve özel sektör çalışanlarına çağrıda bulunduk, yeniden öğrenci olmaya davet ettik, her sene daha çok ilgiyle karşılaştık. Hedeflerimizden birine ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Amacımız, her dönemde daha çok lisans üstü mezun vermek. Çünkü, daha kalkınmış bir Türkiye için sürekli eğitim şart...”