Zorlu, 800 milyon dolara aldığı Karayolları arazisindeki Zorlu Center"ın rezidans dairelerini satışa çıkardı. Toplam yatırımı 2.5 milyar doları bulacak Zorlu Center"daki rezidans dairelerin metrekaresi 18 bin dolara kadar çıkıyor. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, satış ve işletme gelirinin 2.5 milyar doları aşmasını beklediğini belirterek, “Allah nazardan korusun” dedi.

ZORLU Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş. 2007 yılında 800 milyon dolara satın aldığı ve 27 ay davası süren Zincirlikuyu"daki Karayolları arazisindeki projesi Zorlu Center"ın rezidans dairelerini satışa çıkardı.

Toplam yatırım bedeli 2.5 milyar doları bulacak Zorlu Center"daki rezidans dairelerin metrekare fiyatları 9 bin 500 dolar ile 18 bin dolar olmasıyla dikkat çekiyor.

Rezidans, otel, ofis, alışveriş merkezi ve kültür merkezinden oluşan Zorlu Center"ı “İstanbul"un 5"i 1 yerde projesi” olarak tanımlayan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Asırlarca konuşulacak bir kompleks ortaya getirdik. Bu proje konuşuluyor, herkesin de ağzında, Allah bizi nazardan korusun” dedi. Projenin işletmesinden yıllık 120 milyon dolar gelir bekleniyor. Toplam satış ve işletme gelirinin 2.5 milyar doları aşması hedefleniyor.

Asırlarca konuşulacak

Projenin tanıtımına “Her zaman hayal kurarım ama hayalci olmadım” sözleriyle başlayan Ahmet Zorlu, Denizbank"taki odasından Karayolları arazisine baktığını ve "Acaba devlet burayı niye değerlendirmiyor" diye sorduğunu anlattı.

“Allah bize nasip etti, burası ihaleye çıktı, 800 milyon dolar verdik ve burası bize nasip oldu” diyen Zorlu, Zorlu Center"ı şöyle anlattı: “Ben "Bu araziyi beton yığını haline getirmeyeceğim" dedim. Yeşil alan çok olacak ve insanlar burada nefes alacak. Benim tabirimle 5"i bir yerde AVM, iş merkezi, rezidans, otel ama en önemlisi bizim sosyal sorumluluk anlayışımızla kültür merkezi. 2 bin 300 kişilik konser salonu, ayrıca 750 kişilik tiyatro salonu. Asırlarca konuşulacak bir kompleks ortaya getirdik. "Ne zaman bitecek, ne zaman açılacak?" diye soruyorlar. Burada açılacak otelimiz de AVM"miz de en iyi olacak, kültür merkezimiz de dünyada senelerce konuşulan bir kültür merkezi olacak ve biz bunu ülkemize armağan edeceğiz.”

İşletmesini Zorlu yapacak

Projenin işletmesinin önemini vurgulamak için "isterseniz pırlantalarla döşeyin, işletmesi iyi olmazsa olmaz” diyen Ahmet Zorlu, projeyi Zorlu Grubu"nun kendi bünyesinde bir şirket kurup işleteceğini söyledi. Yalnızca proje içindeki otelin işletmesini anlaşacakları bir grubun yapacağını ifade eden Ahmet Zorlu, otelin 5 yıldızlı olacağını, dünya markalarıyla görüşmelerinin devam ettiğini belirtti. Zorlu"nun görüştüğü gruplar arasında Türkiye"de olmayan otel zincirlerinin bulunduğu öğrenildi. Projenin 2.5 milyar doları aşan bir yatırım olduğunu ve hedeflerinin bu rakamın üzerinde satış ve işletme geliri olduğunu ifade eden Zorlu, “Burada yalnız rezidanslar satılacak. Zorlu Gayrimenkul üzerinde kalanlar kiraya ve işletmeye verileceği için oradaki gelir zaman içinde belli olacak. 5 bin otopark kapasiteli bir otopark var. Bunların gelirleriyle 120 milyon dolar gibi senelik gelir elde edeceğimizi tahmin ediyoruz” diye konuştu.

2 bin kişi ziyaret etti ben 3 oda, bir salon aldım

PROJENİN satışa başlamasından önce de bazı dairelerin satıldığını dile getiren Ahmet Zorlu, “Eşimiz dostumuz çok sıkıştırdı, sayı maşallah iyi, Allah nazardan korusun, Allah bereket versin. Bugüne kadar 2 bin kişi ziyaret etmiş, rezerveler yaptırmış ve bugün (dün) de satışlarına başladık. Artık gelen görür, alır-almaz, pazara açık” diye konuştu. Ahmet Zorlu, kendisinin projeden aldığı dairenin sorulması üzerine “3 oda bir salon” yanıtını verdi.

İstanbul"un tepesindeki yalı dairesi

ZORLU Center"da dün satışa çıkan rezidans bölümü, 140 bin metrekare alan üzerinde 584 daireden oluşuyor. Daire büyüklükleri 117-733 metrekare arasında değişirken metrekare satış fiyatı 9 bin 500 dolar ile 18 bin dolar aralığında değişiyor. Daire tipleri ise 1+1"den başlayıp 5+1"e çıkarken, "penthouse" da yer alacak. Zorlu Center"da yer alan 9 penthouse daire, en yüksek metrekare bedelinden satılacak. Ayrıca daireleri satın alan müşterilerin isteklerine göre de metrekare fiyatından artış olabilecek. Ahmet Zorlu metrekare fiyatlarının konum ve kalite olarak yüksek olmadığını belirterek, burayı “İstanbul"un tepesindeki bir yalı dairesi” olarak tanımladıklarını söyledi.

Rakamlarla Zorlu Center

İnşaat süreci, 2011 yılının ilk çeyreğinde AVM, son çeyreğinde ise diğer fonksiyonlar tamamlanacak.
Alışveriş merkezinde 200 mağaza yer alacak. 18 milyon ziyaretçi çekecek.

Performans sanatları merkezinin kapasitesi 2 bin 300 kişi görsel sanatlar, 750 kişi de tiyatro olmak üzere 3 bin 50 olacak.

Ofis alanı ise 22 bin metrekare olarak belirlendi.
5 yıldızlı otelin ise 58 bin metrekarelik alanı olacak.