Aydın Tabip Odası Başkanı Atay, ''Tabip Odamız herkesin konuşmaktan çekindiği kendisini ifade etmekte zorlandığı bir ortamda faaliyet yürütüyor'' dedi.
Tabip Odası yönetimi 2011 yılı değerlendirme ve basın ile buluşma yemeği düzenledi.
Aydın Mado tesislerinde verilen yemeğe, Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay ve yönetim kurulu üyeleri ile Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz ve basın mensupları katıldı.
Eralp Atay, yaptığı açıklamada, 2011 yılı içerisinde 44 basın toplantısı ile basına açıklamada bulunduklarını belirtti.
Atay, ''Tabip Odamız herkesin konuşmaktan çekindiği kendisini ifade etmekte zorlandığı bir ortamda faaliyet yürütüyor. Faaliyetlerini tüm hekimler ve sağlık çalışanları ile birlikte yürütmektedir'' dedi.
Sağlık alanındaki son kararnamenin tüm halkı yakından ilgilendirdiğini anlatan Atay, şunları kaydetti:
''2012 yılının tüm vatandaşlarımız için zor bir yıl olacağının bir göstergesi olarak görüyoruz. Bundan sonra artık devletin hastaneleri kamu hastaneler birliği altında birer işletme olacak. Özelleşerek CEO benzeri genel sekreterler tarafından yönetilecek. İlk örneğini gördük. Kayseride Vergi Dairesi Müdürü, Kayseri Kamu Hastaneler Birliği Başkanı yani genel sekreteridir. Artık hastanelerimiz A,B,C,D ve E diye sınıflandırılacak. Parası olan A sınıfı hastanesinden ve parası olmayan yoksul vatandaşlarımız da E sınıfı hastanesinden hizmet alacak. Artık tıbbi ürün ve cihazların reklamları serbest olacak. 2012 yılında vatandaşlarımız sağlık hizmetlerini bir temel hizmetler paketi içerisinde alacak. Bu temel hizmetler paketi dışındaki sağlık hizmetleri için özel sigorta yaptırmak zorunda kalacak. Yada cebinden para ödeyecek. 2012 katkı payları hepimizi bekliyor. Ücretsiz olan birinci basamak sağlık hizmetleri yani aile hekimliğine giden vatandaşımız her muayene için 3 lira ödemek zorunda kalacak.''
Atay, konuşmanın ardından basın mensuplarına 2012 yılı ajanda defteri ile kalem dağıttı.