Eski DTP'liler görüldükleri yerde yakalanıp mahkemeye çıkarılacak.

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ile DTP'nin yerine kurulan BDP Milletvekilleri Emine Ayna ve Selehattin Demirtaş hakkında, görüldükleri yerde yakalama kararı çıkartıldı. Anayasa Mahkemesi tarafından milletvekilliği düşürülen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile halen milletvekillikleri devam eden Emine Ayna, Sebahat Tuncel, Selahattin Demirtaş ifade vermeye gitmeyeceklerini açıklamışlardı.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılan olmadı. Mahkeme heyeti, Ahmet Türk ile Emine Ayna ve Selehattin Demirtaş'la ilgili de ayrı hükme vardı. Başkanı Şatır; Türk, Ayna ve Demirtaş'ın "günsüz" olarak zorla yakalanarak mahkemeye getirilmeleri kararını verdi.

MECLİS SORUMLU OLUR

Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 14 Kasım'da aldığı “mahkemeye zorla getirilecekler” listesinde yer alan eski DTP'liler, “Olacaklardan Meclis sorumlu” yorumunu yaptılar. Zorla mahkemeye götürülmeleri gündemde olan DTP eski eşbaşkanı Ahmet Türk, yargılanmaktan çekinmediklerini, kendisinin ve Aysel Tuğluk'un ifade verebileceğini belirtirken, Emine Ayna ifade vermeye gitmeyeceklerini yineledi. BDP'nin avukatları ise milletvekilleri ile ilgili zorla götürülmenin söz konusu olmadığını, 14 Nisan'a kadar ifade vermelerinin istendiğini belirttiler.

BDP'de polis nöbeti

Haklarında "zorla ifade vermeye götürülme kararı" olan BDP'liler için 9 polis erken saatlerde BDP Genel Merkezi'ne gitti. Ancak binada BDP lideri Demir Çelik dışında kimsenin olmadığı görüldü. Bir süre kalan polisler, 15 dakika kaldıktan sonra "BDP'liler merkezde yok" diye tutatanak tutarak, adliyeye döndüler ve tutanağı 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na sundular./yeni şafak