İstanbul"da Azerbaycan uyruklu işadamını tehdit edip 6 milyon dolar istediği öne sürülen 5 şüpheli önceki gün üç ayrı ilde eş zamanlı yapılan operasyonla gözaltına alındı. Polisin gözaltına aldığı şüphelilerin para istedikleri iş adamının ortağı olan Vedat Turan"ı iki ay önce öldürerek gömdükleri iddia edildi.

Azerbaycan"da inşaat ve tekstil işleri yapan Azeri işadamı Javid Sadigov bir süre önce tehdit edilmeye başladı. Ortağı Vedat Turan"ın ortadan kaybolmasıyla tedirgin olmaya başlayan Azeri işadamı bir de ikendisini avukat olarak tanıtan bir kişinin tehditleri üzerine soluğu savcılıkta aldı.

Sadigov, savcılığa kullandığı cep telefonunun dökümlerine bakılması isteyerek “Sürekli tehdit edliyorum. Kendisini avukat olarak tanıtan bir kişi elinde benim imzamın bulunduğu 6 milyon dolarlık bir senet olduğu söylüyor. Parayı ödemezsem eski ortağım gibi öldürüleceğimi söyleyerek tehdit ediyorlar” dediği ileri sürüldü.

Javid Sadigov, şikayetinde kendisini avukat olarak tanıtan kişiden sonra başka bir kişinin de arayıp “İş yerini, eşinin ve çocuklarının gelip gittiği adresleri hatta okullarını biliyoruz istenen rakamı ödemezsen gereken yapılacaktır. Ortağın Vedat Turan"ın başına gelenlerin aynısı senin başına gelcek. Ortağını biz öldürdük parayı vermezsen sen de ölürsün” şeklindeki tehditleri de anlattı.

Cumhuriyet Savcılığı"nın talimatı üzerine polis teknik takibe başladı. Üç ilde yapılan eş zamanlı baskınlarda Sadigov"dan 6 milyon dolar para istedikleri iddia edilen 5 kişiyi yakalandı.

İstanbul, Bursa ve Kocaeli"nde olaylara karıştığı iddia edilen M. T., Y. A., M. P., Y. S., G. A., İstanbul"a getirildi.

Azeri işadamını tehdit edip 6 milyon dolar isteyen çetenin telefondaki tehditlerinden başka bir iş adamını öldürdüğü de ortaya çıktı. İddiaya göre gözaltına alınan çete üyelerinin geçtiğimiz yıl kasım ayında İzmit Yalova sınırında cesedi bulunan ve Azeri iş adamı Javid Sadigov"un ortağı olduğu Vedat Turan cinayetine de karıştıkları iddiasıyla sorgulanıyor.

vatan