Sokak köpeği 6 kişiyi parçalayacaktı.

Şanlıurfa'da sokakta başı boş dolaşan bir köpeğin saldırdığı 6 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Merkez Selçuklu Mahallesi'nde dolaşan başı boş bir sokak köpeği, aynı sokaktaki Mehmet (3), Halil İbrahim (3) ve Huriye Arslan (33), Ayşe Kandiş (2) Ramazan Tekin (4) ile Halil Yılmaz'a (11) saldırarak, ısırdı.

Yakınlarınca Şanlıurfa Devlet Hastanesi acil servisine getirilen hastalara aşı ve pansuman yapılarak tedavi edildi. Durumu ağır olan Ramazan Tekin ve Mehmet Arslan'ın dışındaki hastalar taburcu edildi.

Bu arada başıboş köpeğin kuduz olma ihtimali üzerine hastane yetkililerince durumun İl Sağlık Müdürlüğüne bildirildiği öğrenildi.

Mehmet Arslan'ın babası Abdullah Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada çocuğunun sokakta bulunduğu sırada köpeğin saldırısına uğradığını belirtti.

Bunun üzerine çocuğunu derhal hastaneye getirdiğini anlatan Arslan, mahallelerinin yakınında belediyeye ait bir köpek barınağının bulunduğunu, söz konusu köpeğin barınaktan kaçmış olabileceğini iddia etti.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğünden bir ekibin hastaneye giderek, inceleme başlattığını, köpeğin bulunması için İl Tarım Müdürlüğüne de bilgi verdiklerini kaydettiler. A.A