Belediyeden aldıkları bursların kesilmesi üzerine bir öğrenci grubu İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisi yaptı.

Kendilerine Öğrenci Kollektifleri adını veren yaklaşık 30 kişilik grup, burslarının kesildiği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek tepkilerini göstermek istedi. Belediye yetkilileriyle görüşmek için binaya girmeye çalışan gurupla güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Tartışmaların arbedeye dönüşmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nin başvurusu üzerine belediyelerin burs vermesini iptal etmesi üzerine yaşanan tartışmalar devam ediyor. İstanbul Üniversitesi'nde öğrenim gördüklerini iddia eden ve kendilerine Öğrenci Kollektifleri adını veren bir grup saat 16.00 sıralarında Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Belediye binasına girmeye çalışan öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı.Tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kısa süre içinde binaya çok sayıda polis geldi. Bir yetkiliyle görüşmek isteyen öğrenciler isteklerinin yerine getirileceği yönünde bir söz almadan belediye binasından ayrılmayacaklarını söyledi.

Gruptaki öğrencilerden İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Duygu Alyazıcı, Büyükşehir Belediyesi tarafından burs almaya hak kazanan 50 bin öğrenciye e-posta gönderilerek yasal engel nedeniyle bursların ödenemeyeceğinin bildirildiğini belirtti. Alyazıcı, "Burslarımızın ödenmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyoruz. Belediye gerçekten bursları ödeme isteğindeyse, bunun bütçesi ayrılmıştır. O zaman ulaşım bedelleri şimdiki ücret üzerinden yüzde 50 oranında indirim olsun" dedi.

Belediye yetkililerinin "Gerekli değerlendirme yapılacak" açıklaması üzerine öğrenciler sessiz bir şekilde dağıldı.

CHA