İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde toplam 51 ilde yürütülmekte olan “Toplum Destekli Polislik Projesi” kapsamında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli polisler ziyaretlerini sürdürüyor. Halkla iç içe olan, hırsızlık ve diğer asayiş olaylarına karşı alınacak tedbirleri anlatan Toplum Polisleri, dert babası gibi çalışıyor.
Aydın"da 01 Nisan 2008 tarihinde resmen kurulan, 14 Nisan"da özel kıyafetleri ve araçları alınarak alan çalışmasına başlayan Toplum Polisleri kapı kapı dolaşıp, halk ziyaretlerine devam ediyor. Bir çok vatandaş ilk defa bir polisin kendilerini ziyarete gelmesine şaşırırken, ziyaretin esas amacının ifade almak değil, sorun dinlemek olduğunu öğrenince oldukça memnun kalıyor. Toplum Destekli Polisler, halkın tüm sorunlarını birebir dinleyerek gerekli notları alarak isim belirtmeden ilgili mercilere aktarıyor. Bu arada özellikle hırsızlık, kapkaç ve diğer asayiş olaylarının önlenmesi amacıyla vatandaşlar alınacak tedbirler konusunda bilinçlendiriliyor.
Aydın İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Toplum Destekli Polis projeyle polis hizmetlerinde çağdaş uygulamaların yaşama geçirildiğini belirterek, bu birimle birlikte Aydın"da halkla polisin tamamen iç içe olduğunu, halkın her türlü sorun ve probleminin çözülmesi için çalıştıklarını belirtti.
Aydın merkez Ramazanpaşa ve Hasanefendi Mahalleleri"nde kapı kapı dolaşarak halkın sorunlarını dinleyip kendilerini tanıtan mahallenin Toplum Destekli Polislerinden Dursun Aktürk ve Niyazi Dursun, vatandaşları hırsızlık, kapkaç ve diğer asayiş olaylarına karşı alınacak tedbirleri anlattılar. Toplum destekli polisler Emniyet Müdürlüğü"ne ilgilendiren olayların yanında diğer kurumları ilgilendiren sorun ve şikayetler hakkında da vatandaşların sorun ve taleplerini not alıp, ilgili müdürlüğe rapor halinde sunuyorlar.
Aydın"da bir çok olayın duyarlı vatandaşlar sayesinde meydana gelmeden önlendiğini belirten yetkililer, en büyük sıkıntının "benden bilinmesin" düşüncesiyle vatandaşların bazı olayları şikayet edememesi olduğu bildirildi. Yeni sistemle vatandaşlar her türlü şikayetini bizzat kendi mahallesinin polisini aktaracak, şikayetler isimsiz olarak ve şikayetçinin kimliği gizlenerek çözüm yoluna gidilecek.