MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde, 14 aylık Sevinç Baylan'ın, psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen annesi 27 yaşındaki Feriştah Baylan tarafından dövülerek hastanelik edildiği ileri sürüldü. Suçlamayı kabul etmeyen anne, “Üç yaşındaki ağabeyi, kıskançlık nedeniyle dövdü” dedi.

Dede 59 yaşındaki Tahsin Baylan, geçen salı günü torunları 3 yaşındaki Erdem ile Sevinç'i sevmek için oğlu Ergün Baylan'ın ilçeye bağlı Çamlıbel Beldesi'ndeki evine gitti. Annesinin kucağındaki torunu Sevinç'in vücudunda morlukları fark eden Tahsin Baylan, hemen bebeği Çamlıbel Sağlık Ocağı'na götürdü. Minik kız, ilk müdahalenin ardından ambulansla önce Yatağan, ardından da durumu ağır olduğu için Muğla Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin travması teşhisi konularak Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan minik kızı, annesi Feriştah Baylan'ın dövdüğü ileri sürüldü. Polisin, ifadesine başvurduğu anne suçlamaları kabul etmeyerek, “Ağabeyi, kıskançlık nedeniyle dövdü” iddiasında bulundu.

6 AY ÖNCE DE DÖVÜLMÜŞ

Baba 31 yaşındaki Ergün Baylan, eşinin bugüne kadar çocuklarını dövdüğüne tanık olmadığını belirterek şunları anlattı:

“Eşim daha önce menenjit geçirdi. Bu nedenle psikolojik sorunları var. 6 ay önce oğlum Erdem kıskanarak, kızımın başına televizyon kumandasıyla vurdu. Kızımızın yüzü morardı. Hastaneye götürdük. Doktorlar, eşimi suçladı. Hakkında dava açıldı. Dava halen sürüyor. Eşimin anlattığına göre yine oğlum kıskançlık nedeniyle kardeşini dövmüş.”
Feriştah Baylan'ın, 2'nci çocuğu Sevinç'i kabullenemediği için sürekli dövüp, hırpaladığı iddiasıyla, komşularının ve sağlık ocağı personelinin daha önce jandarma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne şikayette bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. DHA