Nazilli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (NASİAD), Nazilli ve çevre ilçelerdeki Kaymakam ve Belediye Başkanlarını ziyaret ederek derneklerinin açılım ve tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini açıklayan NASİAD Başkanı Nuri Elmalı, “Dünya ve siyasi görüşü ne olursa olsun, ticareti ve vizyonu düzgün olan herkese kapımız açık” dedi.
Nazillili işadamlarının1994 yılında kurdukları NASİAD gün geçtikçe büyüyerek vizyonunu genişletiyor. Özellikle son yıllarda sürdürdüğü dışa açılım çalışmaları ile küçük ve orta ölçekli Nazillili İşadamlarını ihracatla tanıştıran dernek; ESİDEF ve TUSKON üyeliklerinin ardından tüm dünya ülkeleri ile ticari ilişki içerisine girdi. Dernek yönetimi Nazilli ve çevre ilçelerdeki işadamlarının ticari alandaki ihracatlarını artırma, ihracata yönlendirme ve yeni iş alanları yaratma konularında destek vermek amacıyla büyük bir oluşum içerisine oldu.
Dünya ve siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin ticareti ve vizyonu düzgün olan herkese kapılarının açık olduğunu belirten Dernek Başkanı Nuri Elmalı, derneklerinin tanıtımı ve girişimcileri hareketlendirerek Nazilli ve çevre ilçelerdeki işadamlarının yeni yatırımlarla ihracata yönelmelerini sağlamak amacıyla ziyaretlerini sürdürdüklerini kaydetti. Elmalı, “Ülkemizin 2002 yılındaki ihracat rakamı 20 milyar dolardı. TUSKON"un gerçekleştirdiği ve devlet büyüklerinin de desteğini alan ticari köprülerle bu rakam 2006"da 100 milyar dolara ulaştı. Bu rakamlar ay ay artarak 120 ve 130 milyar dolarlara çıktı. Bu da gösteriyor ki birlikte kuvvet doğar. Yeni vizyonlar ve açılımlarla ticari ilişkilerimizi artıracak ve Nazilli"nin ufkunu elimize geçen büyük fırsatlar sayesinde genişleteceğiz. İşadamlarımıza destek sağlamak ve vizyonumuzu geliştirmek için Kaymakam ve Belediye Başkanlarımıza ziyaretler gerçekleştirerek hem kendimizi tanıtıyor hem de düşüncelerimizi paylaşarak yeni açılımlarda bulunmaya çalışıyoruz. Yöneticilerimizin yaklaşımımıza olumlu bakmaları bize ayrı bir mutluluk veriyor. Çünkü Nazilli"nin artık kabuğunu kırıp dünyaya açılması gerekiyor. Vizyonu ve vizyonu düzgün olan herkesi bizimle çalışmaya bekliyoruz” dedi.
Dernek yönetim kurulu üyeleri başta Dernek Başkanı Nuri Elmalı olmak üzere Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Aytekin kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, Atça Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya"ya birer ziyaret gerçekleştirdiler.