Sabah saatlerinde Şehit Kaya Aldoğan Lisesi'nde toplanan Türk ve Romen öğrenciler ilk olarak cuma pazarını gezdi. Daha sonra şehir turuna çıkan öğrenciler çarşıyı gezerek alışveriş yaptı. Öğleden sonra Belediye Başkanlığını ziyaret eden grubu Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç karşıladı. Ziyarette kardeş şehir Sinaia ve Kardeş okul arasındaki ilişkilerin her konuda daha çok geliştirilmesi ve bu konuda neler yapılabileceği hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle turizm konusunda
işbirliği yapılarak tanıtım konusunda birbirlerine yardım ve destek verilmesi benimsendi. Ziyaret sonunda Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç konuklara çeşitli hediyeler verdi.
Ziyaret kapsamında dördüncü gün Efes, Meryem Ana ve Şirince gezisi yapacak Romen konuklar, ziyaretin beşinci gününde Kaya Aldoğan Lisesi öğrencisi olan arkadaşlarıyla birlikte Milli Park gezisine, altıncı gün tekne gezisine çıkacak. Ertesi gün Adaland Su Parkı'nda eğlenecek Romen konuklar 10 Haziran sabahı Kuşadası'ndan ayrılacak.