TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ömer Özkaya başkanlığındaki kurul üyeleri geçtiğimiz hafta Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Nazilli Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınc"ı ziyaret etmişti. Özkaya başkanlığındaki heyette Ferda Erkut Çağlar, M. Alp Alpargun, Beyhan Küçükebeoğlu, Ahmet Sene, Mustafa Kemal Yılmaz ve Nuri Elmalı hazır bulunmuştu.
Ziyaretlerde TOBB"un “Bir fikrin var mı?” yarışması hakkında görüşmelerde bulunduklarını anımsatan Aydın Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ömer Özkaya, bu projeye Aydın"dan bir projenin bireysel olarak katıldığını ve bu projenin yarışmayı kazanması halinde bundan Aydın"ın ve ülke ekonomisinin çok kazançlı çıkacağını söyledi. Özkaya, Aydın ekonomisinin tarıma dayalı olduğuna işaret ederek, ilk etapta tarıma dayalı projelerin ön plana çekileceğini ifade ederek, “İlk olarak Sun Ekspres yolcularına incir ikram edilmesi için protokol imzalandı. Bununla Aydın"a has olan incirin değerini ve tüketimini artırmayı hedefledik. Bundan sonraki aşamada ise zeytin çekirdeğinden aktif karbon üretilmesi için hazırlanan bireysel projemizi TOBB"ye “Bir fikrin var mı?” yarışmasına göndereceğiz. İlimiz bir tarım şehridir. Tarıma dayalı projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Özkaya, görüşmelerde Aydın ilinin gelişimi için projeler üretilmesinin önemini ve girişimci sayısının artması için çalıştıklarını ifade ederek, “Özellikle ilimizdeki genç girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi, bu amaca yönelik politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün gençler arasındaki gelişimine öncülük yapmayı amaçlıyoruz. Bu konuda genç girişimcilere yenilikler ve iş yaşamı ile ilgili konular hakkında bilgi vermek amacıyla panel, seminer ve bunun gibi eğitim etkinlikleri düzenleyeceğiz” diye konuştu. -iha