Acun Ilıcalı'nın sunduğu 'O Ses Türkiye' ile herkese kendisini sevdiren genç popçu ile müziği, Acun'u ve hayatı konuştuk

-Müzikle ilgilenmeye nasıl başladınız? 

Küçük yaşlarda kendi kendime şarkılar dinleyip söylüyordum. İlk aldığım albüm Levent Yüksel'in 'Medcezir'iydi. Annemlerden aldığım harçlıkları biriktirip o albümü almıştım. O albümden şarkıları söylemeye başladım.  9-10 yaşlarındaydım. Daha sonra Kayahan dinlemeye başladım. 'Yemin Ettim'i söylemiştim. Annem ondan sonra, "Senin işin müzik. Artık şarkıcı mı olursun veya bir enstrüman mı çalarsın bilemem ama müzikle ilgileneceksin, belli" dedi. Babam bir yandan topçu olmamı istiyordu. Direkten döndüm müziğe girdim. 

-Müzik eğitiminiz var mı?

Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi'nde okudum. Müzik eğitimi aldım, keman ve piyano eğitimi aldım. Sonra, Bilgi Üniversitesi Caz ve Vokal bölümüne burslu girdim. Caz ve vokal eğitimi aldım. Ardından İTÜ Temel Bilimler bölümünde Türk Sanat Müziği eğitimi aldım. Orada ney üflemeyi öğrendim. Ney ve keman kadın gibi aletler, onlarla haşır neşir olmanız lazım. İleride onlarla ilgili projelerde yapmak istiyorum, tabii biraz üzerlerine eğilmek gerek. 

-Hayranlarınızdan üstünüzü başınızı yırtanlar oluyor mu?

Ellerimi kollarımı tırmalayanlar oluyor. Ama o bile güzel. Hiç dokunmuyor bana. 

-Saplantılı bir hayranla karşılaştınız mı hiç?

Mahkemelik durumlar var. Tehdit aldım bir tanesinden. 

-Ne gibi tehditler?

'Şu' diye anlamlandıracağımız tehditler değil bunlar. Psikolojik olarak incelemek gerek. O başka bir şey. Ben obsesif bir saplantıdan bahsediyorum. O saplantının ulaştığı boyuttan bahsediyorum.  Konserlere gidiyoruz yol kesmeler falan oluyor. telefonlarımıza ulaşıp tehditvari sözler olunca bende yasal yollara başvurdum. 

-Bir kadından ölüm tehditi mi alıyorsunuz?

Evet ölüm tehdidi.

-Seni öldürürüm mü diyor?

Öyle. Ben korumayla gezen bir insan değilim. Ben korumalarla gezmiyorum.  Bir insan kafaya takarsa her şeyi yapar. Amerika başkanı Kennedy'i bile öldürdüler. Öldü gitti adam. Birisi kafaya taktı mı o noktadan sonra yapacak bir şey yok. Allah'a emanet ediyoruz kendimizi. 

-Sadece savcılığa başvurmanız yeterli olur mu sizce?

Yapabileceğim başka bir şey yok. kendi hayatımı bu nedenden dolayı kısıtlamak da istemiyorum. Allah'ın işi. Şu hakkımı kullandım savcıya başvurdum o da gereğini yapacak. 

-O tehditler kesildi mi?

Tabii şu an yok. Kendisini buldular. Şu an mahkeme sürecinde.

Acun 600 izleyiciye kebap ısmarladı 

-Sokaktaki insanların size tepkileri nasıl?

Yaptığım müzikle alakalı olarak benim dinleyicim en fazla 40 yaş. Ama 'O Ses Türkiye' programından sonra yaş sıkalası değişti. Daha yukarılara çıktık.
Beni artık evlatları, torunları gibi seviyorlar. 'O Ses Türkiye'yle birlikte TV'den insanların yanlarına, yan koltuklarına oturdum. 

-Acun'un başarısındaki sır nedir sizce?

Çok çalışkan, durmak bilmiyor. Acun 7 gün 24 saat bu işe kafa patlatıyor. Uyku yok. Gündüzü yok, program aralarında uyuyor, yarım saat bilemedin kırk dakika sonra tekrar işe devam ediyor. 

-Peki, bonkör bir patron mu?

Çok. Sadece bize değil mesela programa başlıyoruz, 600 seyirci var içeride "Çocuklar ne istiyorsunuz?" diye soruyor. Hep bir ağızdan "Adana kebap" diyorlar. 600 kişiye Adana kebaplar geliyor. Baklavalar geliyor bir yandan. İnanılmaz bonkör. Acun beni aldı herkesin evine bir evlat ve kardeş olarak koydu. Bunun karşılığı yok!

TARKAN BANA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ 

-Tarkan'la nasıl tanıştınız?
2001 senesinde Tarkan'ın 'Karma' adında bir albümü çıktı. Vokalist arıyordu ve bana teklif geldi. Ben de kabul ettim. İlk konserimiz Antalya Aspendos'taydı. 

-Tarkan sesinizi sesinizi ilk dinlediğinde ne dedi?

Provada dinledi ve beğendi. Ardından 2001'den 2006'ya kadar, kendi albümüm çıkana kadar 5 sene onunla birlikte çalıştım. Bende Tarkan'a gelene kadar işimde bayağı tecrübelenmiştim.  Her zaman kendi işimi en iyi bir şekilde yapmaya konsantre olmuşumdur. Vokal yaparken zorlanmadım yani. 

-Tarkan'dan öğrendiğiniz en önemli 3 şey nedir?

Tecrübe. Çünkü sahne başka bir şey... Tarkan sahnesi farklıdır. İnsanlarla iletişim olsun, bana çok şey öğretti. Stüdyoda okumalarda da çok faydası oldu. Benim yaşamadığım birçok şeyi benden önce yaşamışlığı vardı. Kendisi benden büyüktür. Bana bilgi aktarımı, tecrübe aktarımında bulundu. Bunların faydasını gördüm, görmeye de devam ediyorum. Her gün yeni bir şey öğreniyorsunuz, o gün konuştuklarınızla bugün başınıza gelenler size çok yardımcı oluyor. 

-Shakira'ya da vokalistlik yaptınız değil mi?

Shakira buraya geldiğinde bağlı olduğu firmanın Türkiye ayağı beni önermiş. Bir dünya starıyla da çalışmışlığım oldu. 

-Bugüne kadar vokalistliğini yaptığınız hangi sanatçı sizi en çok etkiledi?

Shakira çok etkiledi. Shakira'nın çok zirvede olduğu bir dönemdeydi. Gerçekten çok sıcak, beklenmeyecek şekilde samimi bir insanla karşılaştım. Bir dünya starı geliyor, onunla tanışıyorsunuz başka bir şey bekliyor insan. O geldi, gayet sıcak bana sarıldı, yarım saat konuştuk çok samimi ve içten buldum.
Tarkan da öyledir. Çok yakındır. 

Eurovision teklifini kabul etmezdim

-Eurovision'a sıcak bakmıyordunuz, bu seneki temsilcimiz Can Bonomo'yu nasıl karşıladınız?

Can Bonomo'ya fırsat verilmesi güzel oldu. TRT çok doğru bir tercih yaptı. Çünkü çok sempatik ve sahneye çok yakışıyor, 

-Size teklif gelseydi kabul eder miydiniz?

Yok kabul etmezdim. Etmeyeceğimi söylemiştim. Gitmem de.

-Yarışmayı ciddiye almadığınız için mi gitmezsiniz?

Asla; Eurovision ne abartıldığı kadar önemli, ne dalga geçilecek bir şey. Bu bir yarışmadır. Esas amaç Türkiye'yi birinci yapmaktır. 

BURAK KUT'U TAKLİT EDERDİM

Gençken hangi sanatçılara hayrandınız?

Levent Yüksel, Kayahan, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nilüfer, Tarkan; bu insanlar benim idolüm, hem de örnek aldığım kariyerimde yoluma ışık tutan insanlar 

-O günlerde gelecekle ilgili hayalleriniz var mıydı?

Burak Kut çok popüler olmuştu. Burak Kut'un kasetini teybe koyar, kendimi sahnede hayal ederdim. Aynanın karşısına geçerdim, elime parfüm şişesini alıp şarkı söylerdim. Bakışlar atardım sağ sol. 

Manikür pedikür yaptırırım

-Metroseksüel misiniz?

 Evet, bakımlıyım. Kendime özen gösteririm. Kılığıma kıyafetime önem veririm. Manikür, pedikür yaptırırım. 

-Kendinizde en beğenmediğiniz yönünüz nedir?

İnatçıyım. Ani parlamalarım var. 

-Türk Sanat Müziği söylemek ister misin?

Bu yönde çok geri dönüşler oluyor. Türk Sanat Müziği söylememi istiyorlar. Ailem de, özellikle babam da istiyor. Ben her zaman uyandığımda özellikle Pazar günleri TSM müziği dinlenirdi. Türk Müziği benim için çok önemli. İleride 5 şarkıdan oluşan bir Türk Sanat Müziği albümü çıkartmayı düşünüyorum. 

RÖPORTAJ: ŞEBNEM ÖZCAN-BUGÜN GAZETESİ