Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı 'Troya Dans Grubu', Mısır'ın başkenti Kahire'de piramitler önünde sahneye çıktı.

Kelebek'in haberine göre; Giza Piramitlerinin yer aldığı bölgede Keops piramidi önüne kurulan özel platformda sahne alan 120 kişilik grup, yaklaşık iki saatlik gösteri sundu.

Gösteriyi, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in eşi Suzan Mübarek, oğlu Cemal Mübarek, Mısır Kültür Bakanı Faruk Hüsni, Eski Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Zahi Havas, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın eşi Gülten Günay, Mısır Büyükelçisi Şafak Göktürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ve yaklaşık 5 bin sanatsever izledi. Gösteri, Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'ın finalde yaptığı kılıç şovuyla sona erdi. Mustafa Erdoğan, gösteriden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Mısır'da kendilerine gösterilen ilgiden ötürü çok memnun olduklarını, Kahire'de 5 gösteri yapacaklarını kaydetti.

İstanbul Gösteri Merkezi'nde çıkan yangında malzemelerinin çoğu kül olduğunu söyleyen Mustafa Erdoğan, "Buraya Troya'nın İstanbul versiyonunda olan her koreografiyi getirmek mümkün değildi. Neredeyse yeni bir gösteriyle geldik.
Daha önce sahneye Türk bayrağı yansıtmıştık. Bunu bir kez de Giza Piramitleri'nde yapmak istedik. Cihazdaki arızadan dolayı Türk bayrağını yansıtamadık. İlk gece yapamadık ama önümüzde daha dört gösteri yaptık"dedi. Yaklaşık iki saat süren gösteride, dev Troya Atı, piramitlerin önünde Mısırlı sanatseverleri büyüledi. H2