Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı"nın organize ettiği konser için Türkiye"ye gelen ikizler, bu kararı almalarında “Var mısın Yok musun”da Bolluca Çocuk Köyü için yarışan Christina Aguilera"nın da etkili olduğunu söylediler.

Türkiye"nin ilk "Opera İkizleri" Didem ve Sinem Balık kardeşler, 3 Nisan"da Mustafa Kemal Merkezi"nde Bolluca Çocuk Köyü yararına özel bir konser verecek. 30. yılını kutlayan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı"nın organize ettiği konser için Türkiye"ye gelen ikizler, Acun Ilıcalı"nın sunduğu “Var Mısın Yok Musun” yarışmasında Bolluca Çocuk Köyü için yarışan Christina Aguilera"dan etkilendiklerini söylediler.

İzmir doğumlu Didem-Sinem Balık kardeşler, başarılı öğrencilik yılları ve temsillerin ardından 2000"de Konservatuvar Mezunları Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla Avusturya"ya gönderilmiş ve Viyana"ya Prayner Konservatuvarı"na devam etmişlerdi. Sinem Balık, “Aguilera"nın katıldığı programdan çok etkilendim ve "Biz neden böyle bir iş yapmıyoruz" dedim. Bir hafta sonra da vakıftan bir telefon geldi ve seve seve kabul ettik. Zaten para kazanıyoruz ama bazı işlerin maneviyatı vardır. Bu da öyle işlerden” dedi.

HÜRRİYET